onsdag, mars 18, 2009

Vännen från förr

Jag träffar bästa vännen från förr. Vi var som ler och långhalm då barnen var små. Nu har mycket vatten flutit under broarna. Hon har en ny man som med jämna mellanrum slår henne sönder och samman. Hon börjar dagen med öl, 7,5:or. Hon går i pyjamas när jar ringer kl. 5 och säger att jag kommer över. Hon har förlorat jobbet. Vi äter middag och skrattar och tittar på gamla kort. Sonen kommer hem, sonen som jag sett växa upp och som är ett socialt geni! Sonen som sett nya mannen ge sig på sin mamma. Sonen som på julafton tröttnade, muckade gräl med mannen för att med en busvissling kalla in i sina sju kompisar, som tillsammans slog mannen sönder och samman. Gamla vännen säger
- jag är så förtvivlad. Jag säger, var stolt. Du har uppfostrat en son som kan skilja rätt från fel. En man ska inte slå en kvinna, gör han det då förtjänar han gängstryk.

Sen kan alla rättskaffens säga att man inte ska slå överhuvudtaget, men ibland, ibland är det bara det som går in. Manner rör numera inte min vän från förr. Han är rädd nu. Det är bra.

5 kommentarer:

Fresia sa...

BRA.
Att han är rädd.
Stora starka FEGA män som slår kvinnor.
FY på dom.

Anonym sa...

Yes vilken son!
Hon ska vara stolt!
/Cornelia

Bittan sa...

Å mitt hjärta blöder när jag läser detta. Men också till dej säger jag ..beundrar dig att du finns där med styrka,vänskap.sånt betyder massor.utan vänner skulle ingen orka.tänk om an kunde förändra livet för dessa kvinnor..tänk om man bara kunde önska så vips!!!kram!

Maja sa...

Hon är en bra kvinna som uppfostrat en fantastiskt son. Sen kan livet fara olika hårt fram med oss. Hon kommer alltid vara en oerhört god vän!

Hennes man står dock på min dödslista. Vilket gör att vi inte kan umgås så frekvent.

mimmiria sa...

Han får gärna stå på min lista också, som nummer två. Förstaplatsen innehas av mitt X. I hans fall serveras hämnden bäst kall och jag bidar min tid.
Han ska vara rädd, kräket som du beskriver. Bra gjort av sonen!