onsdag, december 31, 2008

Kom an bara

Svensk löjrom, gösfilé och som dessert gino med jordgubbar. Till det urgott ekologiskt vin. Kan inte gå fel. Kom an bara 2009. Du ska få så du tiger!

Turist i verkligenheten.

Sonen: Var är min tandborste?
Jag: Ja surprise i badrumskåpet. Crazy va?
Sonen: Ok
Jag: Men alltså borstar du tänderna med snuset inne?!?!
Sonen: Ja, men jag har redan borstat tänderna en gång idag. Hos pappa.
Jag: Och..
Sonen: Så bara helt plötsligt fick jag dålig andedräkt när jag kom hem till dig.

Sonen partar...

Köper en dunjacka till sonen. Vid kassan.

Maken: Den här jackan är varm det är bra då klarar du dig några timmar till i snödrivan om du hamnar där.
Jag: Spyr du på den här jackan ikväll dödar jag dej.
Sonen: Klockers...

Sonen ska ikväll på middag med fyra av sina vänner. Grillad kyckling och potatissallad ska partydjuren äta. Sist dracks det en hel flaska Jäger/person bör tilläggas. Då blev inte sonen fin. Ny vit skjorta, chinos och väst har också inhandlats. Vi får se hur länge sonen är fin ikväll.

tisdag, december 30, 2008

Beats me...

Om man går och lägger sig sent söndagkväll och går upp vid 11-tiden tisdag förmiddag. Vad är man då? Utsövd, uttråkad, tillfreds, lat, sjuk... Beats me?! (Det som fick mig att kliva upp var min tid för pedikyr och manikyr hos Stockholms bästa Trihn.) Jag vet - ytlig som ett askfat. Jag har hört det förut.

måndag, december 29, 2008

Klart det inte går bra

Igår köpte jag via Blocket två Malmbyråer. Min hall är nu så djävla fin att man vill sova på ryamattan nedanför byrårerna. Dom/den/det som sovit i min säng vet att den är väldigt, väldigt smal så ryamattan ter sig som rena lyxen. Hur som.. det var inte själva grejen.

Själva grejen var den att kvinnan jag köpte byråerna av sa:
- Titta dig omkring. Allt är till salu. Vi ska flytta till mindre. Närmare bestämt 33 kvm och vi behöver bli av med lite.(Huset var ca 250 kvm). Det är då jag hör mig själv säga:
- Nejmen vad rätt ni gör. Nu i dessa konsumtionstider..att liksom gå mot strömmen.
Mannen i huset fortsatte: Det är en kolonistuga utan vatten och avlopp.
Jag: Ja, ni kan ju skita i handen och kasta ut det genom fönstret.
Nu såg de lite förvånade ut.
Jag forstatte: Det kommer att gå skitbra. Bara man vill något riktigt mycket så går det bra.

Jag förstår inte varför jag inte bara höll käften. Klart det inte går bra att flytta till en djävla kolonistuga på 33 kvm utan vatten och avlopp med två små barn 5 och 2 år. Ibland blir jag trött.. på mig själv.

Note till mig själv. Håll käften oftare.

lördag, december 27, 2008

Lite lycka

Kaffe från Colombia som jag fått i present av en kompis. Starkt och gott! Efter gårdagens middag (riktig 80-90tals nostalgi) löjromstoast, kyckling butler vaniljglass med varma hallon och en himla massa vin, behövs kaffet.

Det har blaskats vin i massor hela helgen. Att januari är en vit månad gör ingenting...

Jag var så djävla lycklig över att jag köpt tvättmaskin och tumlare. Inte lika lycklig när jag insåg att dörrhelvetet är 55 cm bred och maskinerna 60 cm. Det är följdaktligen operation slägga/rivning/sågning som står på agendan här inom kort.

Idag ska jag shoppa sodastream, dammsugare och plattTV. Vem sa att man inte kunde köpa sig lycka?!

onsdag, december 24, 2008

Det fortsätter....

å här kommer mer...

Han fortsätter....
Maken säger: Bara lyssna Maja....


Julafton

Julaftonmorgon. Klockan är kvart över 10. Barnen sover. Snart ska vi äta frukost och pynta huset. Svärföräldrarna kommer kl. ett. Det blir en jul det här med. Det blir det.

tisdag, december 23, 2008

Memory lane...

Maken and I took a walk down memory lane...

Tillbaka i radhuset. Jag i köket, Janssons, Skinka, Knäck och Wienernougat. As always.
Maken hysteriskt städande.. skinande fint i radhuset.

Dotter tar upp en låda med foton ur källaren. Det är då det händer. Memory Lane. Maken och jag tar ett glas vin och tittar på foton. Foton från förr. Foton från då barnen var riktigt små. Då vi gifte oss. Då jag fyllde trettio. Dop, bröllop, semestrar. Tjugosex år tillsammans pissar man inte på i jultider. Då tar man helt enkelt en skinkmacka, julmust och ser fram emot julafton. Julafton som alltid kommer oavsett hur hela djävla världen ser ut runt i kring.

måndag, december 22, 2008

Jultrauma

Under hela uppväxten har jularna varit Lars Norén-aktiga. Frågan var alltid vem som skulle bli fullast. Mamma eller pappa. Man kan lugnt säga att det blev oavgjort om man räknar typ 20 jular.

Några jular minns man speciellt...
  • Julen då mamma tog en sista minuten på tre veckor till Spanien. Söp så hårt så hon blev intagen på sjukhus där....
  • Julen då mamma öppnade dörren när vi kom och släpigt önskade välkommen...och hade missat att hon spillt ett glas rödvin över hela sin blus
  • Julen då pappa blev så full och tappade hela kastrullen bruna bönor över sig...
  • Julen då mamma kom på att pappa varit otrogen..

Annars slutade nästan alla jular på samma sätt. Vi tre systrar satt tillsammans i sovrummet och lyssnade till hur mamma och pappa bråkade och kallade varandra dom mest vidriga saker. Saker som om man bara sagt dom en gång till sin partner så skulle man ta ut skilsmässa.

Jag lovade mig själv att mina barn aldrig skulle få uppleva samma sak! Så därför åker jag hem till radhuset i kväll och gör julförberedelser. Ikväll wienernougat. Imorgon skinka och julgranspyntning. Allt i samma ordning som alltid och alla är väldigt snälla mot varandra.

söndag, december 21, 2008

Och till glöggen passar...

Till glöggen passar "Torkel i knipa". 04:an vann. Vildäpple.

Julhysterin...del 2

Tog en sväng på MediaMarkt. Butikschefen bjöd liksom upp till dans. Förstod att det inte var just mig han ville ha, mera mina 15.000:- som spenderades på ca 15 minuter. Men wtf sjunde januari kommer det en man (förmodar jag) och installerar min nya tvättmaskin och tumlare. Det är fan vuxenpoäng så det heter duga! (Jag fick inte bara tvätt och tork för dom pengarna, några feta julklappar till barnen som inte skulle ha några blev det också. Ja vad ska man göra, man får helt enkelt köpa sig kärlek, går bra det med. )

Så vad göra nu då på söndagkvällen? Jo dricka sig igenom glögg 03, 04, 05 ,06, 07.
08:an är slut har en vänlig själ meddelat mig. Jag får nöja mej med de fem tidigare årgångarna. Funkar finfint.

Julhysterin is in da house

Ja så var den här då. Julhysterian... Här ska shoppas! Tvättmaskin, tumlare, digitalkamera, två platt-TV och så kanske några julklappar till barnen trots att dom inte skulle ha en enda!

Jag har blivit nedröstad. Ingen vill fira hemma hos mig, så jag får vackert bege mig till det gamla kvarteret om jag ska ha några familjemedlemmar runt mig på julen. Än har jag inte kommit så långt att jag tycker det är ok att fira julafton själv. Typ skål! julTVvärden.. Nej det tar nog sin tid innan jag är där. Kanske någon alternativ jul nästa gång, för ensamma singlar. Eller helt enkelt skita i det. Ja ja jag har ett år på mig att tänka på det.

Denna jul blir precis som föregångarna,, ett crescendo i julhysteri.. och lite mysigt är det.

fredag, december 19, 2008

Vad vore en bal på slottet...

Planer för idag. Traditionsenlig jullunch på stadshuskällaren som är så perfekt så man nästan spricker av julperfektionism. På kvällen, stor 40-årsfest med stora förutsättningar att bli urkul.

Så vad händer. En djävla febertopp bestämmer sig för att göra besök. Vad vore väl en bal på slottet....
Så ingen lunch, ingen fest, bara själv, ful och sjuk i sängen.

Jag undrar vad jag gjort som förtjänar det här, eller det vet jag förresten!

tisdag, december 16, 2008

Tio små .....

Okej, ni som läst känner till bokklubben där vi bl.a diskuterat blekta sjärthål. Nu var det bestämt att den skulle vara hemma hos mig på torsdag. Åtta vindrickande, bokläsande kvinnor skulle träffas och diskutera boken "11 minuter" (för er som inte läst den..mycket ligga där! ) Vi skulle träffas och pissa lite på julen tillsammans! Alla tyckte det var en skitbra idé i början på november.

Yada, yada, yada. Två... vi skulle bli två! Så mycket för att pissa på julen. Så inställt blir det. Så jag får pissa lite på julen själv på torsdag. Kanske baka lite pepparkakor...!?

måndag, december 15, 2008

Det är tur att man inte...

Träffade en gammal bekant igår, som jag inte sett på två år kanske.

Efter det vanliga hejandet frågar jag hur hon har det.

Hon: Det är ju lite rörigt hemma.
Jag: Jaha, håller ni på att renovera?
Hon: Nej, maken har movat. (Precis så sa hon.. movat.)
Jag: Jaha så ni ska separera.
Hon: Nej han har blivit kär i en annan.
Jag: Oj
Hon: Ja.. i min bästa väninna...Vi har varit tillsammans i 28 år. Han flyttade för två månader sen. Men vet du Maja. Jag har kommit så långt så jag tänker, kan man gå och äta så har man ett liv. Det är tur att man inte vet vad som komma skall i livet!

söndag, december 14, 2008

Lars Norén

Söndagar när vi "byter" veckor suger. Barnen är skitsura och jag och maken försöker förhålla oss. Idag var det på nå´t sätt crescendo i otrevligheter vid middagsbordet. Jag blir fjorton igen och tänder på alla åtta. Säger saker jag inte vill och tänker...ja ja dom behöver inte bo här överhuvudtaget om dom nu tycker att det är så djävla hemskt. Jag vet att dom vill.. jag vill också. Vi har liksom bara svårt att förhålla oss till hela det här scenariot. Som en djävla Lars Norén pjäs är det.

PRO

Åh nu sjunger Jöback Ave Maria..så fint att jag måste gråta. Så nu blev det pensionärspoäng. Fatta hur jobbigt det är att waila runt i alla djävla ålderskategorier.

Hmmm

På fredagen ramlade vi alla in
Dotter kl. 02.00
Son kl. 02.30
Jag kl. 03.00

Sonen tyckte inte att det var kul att jag stormade in i hans rum skrickandes Hola, hola. Han förstod inte grejen sa han. Jag tyckte det var klockrent just då. Jag är ju mor och måste kolla barnens status sådär på nattkröken.

Jag konstaterade att allt var lugnt gick och la mig och gick upp lördag kväll...moget och fint.

Nu kokar jag knäck för att på något sätt ta tillbaka några vuxenpoäng. Går sådär.

fredag, december 12, 2008

Kul eller iallafall intressant

Köper 20 röda tulpaner till en kvinna jag inte känner...
Ikväll ska jag på julmiddag. Enbart kvinnor. Blivit inbjuden till ett "event" via facebook. Det är tydligen det nya.. eller skitgammalt kanske, men nytt för mig. Jag svarar ja via fejjan och helt plötsligt ser jag nio för mig okända kvinnor och tre kända som jag ska äta julmiddag med ikväll. Ska bli urkul.

Vi ska sen fortsätta till Sturecompaniet som ikväll liksom hyser Bon Palaise för på Bon Pailaise har tv4 lagt Idolfinalpartyt. Råttan på repet och det där...

Lite sådär halvful känner jag mig.. och då brukar det bli riktigt kul!

torsdag, december 11, 2008

Man blir nästan kär...

När jag förra veckan fick ny kyl hade han (snickaren) plockat ur all min mat ur den gamla och plockat in den i den nya kylen jättefint! Sådär ordningsamt som jag aldrig haft det. Så det liksom bara stod en ny kyl i mitt kök och allt fungera.

Nu har han installerat en ny varmluftsugn (jag hörde när han beställde den - ni måste skynda er på -hon ska göra julskinka vet ni...) innan dess hade han frågat om jag önskade varmluftsugn eller inte.

Nu när jag kommer hem från jobbet har han installerat ugnen och på diskbänken ligger instruktionsboken uppslagen på rätt sida, så att jag ska kunna bränna av ugnen utan problem.

Man kan fan bli kär för mindre.

tisdag, december 09, 2008

Compact living

Vi tittar på House och nog har vi compact living här. Jag har sonens fot i häcken!

Högsta chefen från gbg och jag är kompisar på FB

Jag är ensam i hissen och på våning nio kliver högsta chefen från Gbg in i hissen. Å jag börjar rodna. Jag är fyrtiofem år och rodnar. Högsta chefen och jag är vänner på Facebook...(ja jag tyckte det var en skitbra idé efter ettt glas vin för ett år sen). Och så har jag lyckats skicka kram till honom och sen för att vara på den säkra sidan skickade jag en snöboll igår... Alltså det här är nån d-a gruppgrej jag lyckas med. Jag skickar till alla..när jag ska svara den som skickat till mig. Han tror ju att jag skickar bara till honom.

För några månader sedan skrev han... vi kanske ska prata lite med varandra nästa gång vi ses... Eller hur!!! Idag i hissen frågar han: Trivs du i vårt nya kontorshus? och jag börjar typ svamla om att jag precis flyttat till Danvikstull och det är långt och åka och yada yada yada... Och vill bara skjuta mig själv just där och då. Fan jag trodde man blev klok ju äldre man blev. Varför blir jag som fjorton då?

måndag, december 08, 2008

Jobbar hemma...

Idag jobbar jag hemma. Facebookar, bloggar, dricker kaffe, duschar länge, pratar med snickaren och beställer varmluftsugn som kommer på torsdag (love hyresrätt!!), pratar med dotter om förvaring, msnar med syster i Valencia, plöjer posten, packar upp flyttlådor, letar efter malmbyråer på blocket och simply tittar på utsikten. Puhhh jobbigt att jobba hemma.

söndag, december 07, 2008

Jag har fått en utmärkelse...


Sabina har gett mig en utmärkelse med den här motiveringen: "Du skriver roligt och bra med en gnutta ironi, så man lämnar alltid din blogg med ett leende, Missa like:)" Och jag blir så himla glad! Tack tack.

Och jag skickar vidare till:
TrickyTricky för att hon alltid berör och för att jag känner igen mig så. Och så är hon en kul tjej att parta med!
Sandra för att hon skriver om sina tillkortakommande med en humor som gör att jag inte känner mig så ensam.
Fröken Framtid för att jag gillar kvinnor som är rappa i käften!
TellWisell för att hon skriver så bra om sitt, som det verkar kanonliv, där i långtbortistan Motala. Jag undrar hela tiden hur hon hinner.
Mr C för att han har en sjukt rolig liggatävling. Som verkligen går sådär.

Tack alla för att ni skänker mig rolig läsning. Jag gillar.

onsdag, december 03, 2008

tisdag, december 02, 2008

Hmmm

Dubbelsats lussebullsdeg färdig att baka ut. Då inser jag ugnsdjävlahelvetet inte fungerar. Å jag som var så glad för jag fått ett nytt kylskåp idag.

Å dubbelsats lussebullsdeg är en helvetes massa deg.

Får se

Uppe sen fyra och dag ska jag köra hela ekonomin okt och nov. Fixa till hemsidan. Meddela våra kandidater att de faktiskt har chans att få en kanonutmärkelse. Arra inför ett möte med 60 deltagare. Ta fram logga inför 15-årsfirande. Börja arra hela 15-årsfirandet typ bal. Hitta ett barn som i tre minuter ska tala inför 700 personer och förmedla hur hon/han ser på hållbar utveckling. Hitta forskare med superduperforskarresultat. Ringa Göran Persson och se om han har lust att hålla föredrag. Fixa naglarna. Baka lussebullar.

Eller kanske bara krypa ner i sängen igen och skita i allt. Får se.

måndag, december 01, 2008

Jag är på plats

Ok. Torsdags mingelkväll på jobbet med ekologiskt vin och föredrag av en coach. Trevligt och sent.

Fredagen ägnades åt flytt. Maken och jag bar och bar. Till sist fanns alla kartongerna på plats i den nya lägenheten. Vid 22 ringer superduperbästisen och säger att hon är på glöggparty på Katarina Bangata. Ilade dit och träffade goda vänner och doftade på glöggen. Trevligt.

Vaknade ganska tidigt på lördagsmorgonen..med lite klump i magen. Fylla 45 år och helt ensam. Ingen frukost på sängen eller paket. Då ringde det på dörren och maken stod där med kaffe, blommor och choklad. Han skulle vidare för nån match i tjottahejti. Middag med nygamla vännen från förr och tre andra vänner. Sen till Bluemoonbar och schlagerbaren. Riche och slutligen Bistro Jarl. En kanonkväll.

Söndagen avslutades med middag med hela familjen samt måg på Sonjas Grek på söder. Fick en trådlös mus av sonen med orden.. jag tror jag haft sönder din. Pärlor av dottern för att själv sätta ihop ett halsband. Jättefint och jag blir rörd i mitt mammahjärta.

Så nu är jag 45, nyinflyttad och svartlistad på ComHem efter att ha mordhotat varenda djävel på supporten. Isak (den bästa ever) tog till slut tag i saker och ting och fick mitt internet att funka. Så du tjejen som postade en ny nätverkssladd fast jag sa att det inte var felet. Byt jobb!