måndag, december 22, 2008

Jultrauma

Under hela uppväxten har jularna varit Lars Norén-aktiga. Frågan var alltid vem som skulle bli fullast. Mamma eller pappa. Man kan lugnt säga att det blev oavgjort om man räknar typ 20 jular.

Några jular minns man speciellt...
  • Julen då mamma tog en sista minuten på tre veckor till Spanien. Söp så hårt så hon blev intagen på sjukhus där....
  • Julen då mamma öppnade dörren när vi kom och släpigt önskade välkommen...och hade missat att hon spillt ett glas rödvin över hela sin blus
  • Julen då pappa blev så full och tappade hela kastrullen bruna bönor över sig...
  • Julen då mamma kom på att pappa varit otrogen..

Annars slutade nästan alla jular på samma sätt. Vi tre systrar satt tillsammans i sovrummet och lyssnade till hur mamma och pappa bråkade och kallade varandra dom mest vidriga saker. Saker som om man bara sagt dom en gång till sin partner så skulle man ta ut skilsmässa.

Jag lovade mig själv att mina barn aldrig skulle få uppleva samma sak! Så därför åker jag hem till radhuset i kväll och gör julförberedelser. Ikväll wienernougat. Imorgon skinka och julgranspyntning. Allt i samma ordning som alltid och alla är väldigt snälla mot varandra.

6 kommentarer:

Sabina sa...

Men fy vilka jobbiga jular, låter inte alls som något man önskar sin värsta fiende ens. Stackars.
Bra att du gör tvärtom mot dina älsklingar.
Kram

Maja sa...

Jag vet precis hur man inte ska fira jul. Så vi gör tvärtom - blir skitbra.
God Jul på dig!

TrickyTricky sa...

Mina jular har också varit Norén-aktiga fast utan alkohol. Det var då min mamma riktigt föll ner i barnstadiet och tog ut all ilska hon lagrat under året.
Pratade med kär vän igår och försökte i minnet hitta en lycklig jul men det gick inte. Då trodde han att jag pratade om tiden efter min skilsmässa. Nej jag pratar om tiden innan och tiden innan jag ens flyttade hemifrån. Det blev för jobbigt att leta lyckliga julminnen till slut.
Känns inte som att jag hittat rätt när min dotter säger att "mamma du är ju arg 90% av tiden". Blev lite jobbigt ett tag där.

Liten syster sa...

...fick en flashback när jag inhandlade en plastgran på Carrefour.Vår plastgran I Farstasom åkte upp och ner i källaren med alla ljus kvar och sladdarna i en stor trasselboll..och så pappas "svärande" när han skulle reda ut skiten. Och vem kan glömma förortstomten? Skägget på sned med läskig mask, täckjacka, ICA-påse och halvpackad. Åsså säger man att det var bättre förr?!

Maja sa...

Ha ha..det är en djävla tur man kan skratta åt eländet. Bättre med jul i Valencia! Julfeelingen kommer ändå, det kände jag i Palma förra året.

Snart har jag jobbat färdigt och går hem och gör jul i radhuset.

Maja sa...

Tricky: Som sagt vi skrattar åt eländet och startar på ny kula. 90% arg... Dom har ju en tendens att överdriva våra tonåringar. God Jul på dig!