onsdag, mars 28, 2007

Nu återvänder det

Idag blommade den första körsbärblomman utanför mitt fönster på jobbet. Och ringduvorna såg riktigt horny ut. Snart blir det fler blommor och kanske en liten ringduva. Nu återvänder allt. Vilken himla tur. Kan inte allt bli som vanligt? Och jag vill att mamma ska ringa och säga - som hon alltid sa
- Det är bara jag.
Jag svarade alltid
- Det är inte så bara.

Men hon ringer nog inte på ett tag.....

Som hittat

Skräddaren är helt fantastisk. 30 kr för att laga ett hål och sätta fast en Filippa K knapp. 30 kronor, han fick en tia i dricks. 100 kr för att lägga upp mina nya jeans. 100 kr. Man vill liksom lämna in grejer för att det är så himla billigt. Dom säljer nog knark och gamla ryssfemmor där bakom draperiet, för hur går dom runt annars. 30 kr.

tisdag, mars 27, 2007

Lite gladare

Sätter mig på jobbstolen 07:30 tittar upp å så är klockan 17.30. Mycket är avbockat från todo-listan. Men långt ifrån allt. Och jag som ska vara borta torsdag-fredag.

Lovat mig själv. Inte ta med datorn. Inte leta upp någon dator och svara via webmail.
Jag ska sova, äta, dricka, spa:a och afterskia mest hela tiden. Lämnar skidorna hemma. Varför ta med dom till Åre när det finns så mycket annat att fylla tiden med.

Kanske börjar jag faktiskt se fram emot det här ändå.

Dottern skjutsar mig till solningen på sin moppe. Jag mutar med att jag kan betala hennes solning. Hon skulle ha gjort det ändå. Jag har en snäll dotter. I like.

Jag har en snäll son också som just nu praoar på fiskaffär/restaurang. Han har blommat upp. Kommer hem lyrisk och berättar att han tvättar levande kräftor, stoppar sniglar i skal med smör, packar fisk och gör dillknippen. Jag blir varm i magen när han äntligen trivs. Skolan är so not him! Han kommer att bli den bästa fiskpackaren världen. Det gör mig glad.

Is it a sign 54?

Did it again - i min totala förvirring över allting - avslutade jag hårtvätten med att i stället för balsam kleta in en scrubcreme i håret. FYI scrubcreme = fet produkt. Ofrivillig hårinpackning som nu suttit några dagar. Inte bra. (Jag lär inte ha några som helst tendenser till celluliter i hårbotten dock och det är väl bra....?!)

Nu kommer det tillbaka

Möte på Hasselbacken. Kaffe på terassen med solen i ansiktet. Jag känner att det börjar återvända. Livet. Litegrann. Solen läker.

Släntrar genom Kungsträdgården förbi slottet. Solen i ansiktet. Det blir lättare nu. Dom har sopat gatorna. Nu börjar det! Å på torsdag blir det Åre. Jag tror till och med att jag har lust.

torsdag, mars 22, 2007

Alfahanne

Upp till 75 procent av alla chefer är alfahannar, menar författarna till en ny bok. Och att jobba för en alfahanne kan vara både givande och krävande.

Olika typer av alfahannar:

Verkställaren - disciplinerad och plikttrogen. Kräver mycket och kan pressa medarbetare tills de går in i väggen.

Strategen - bra på att se den stora bilden. Duktig på siffror, men med sämre människokännedom.

Visionären - engagerad och full av idéer. Dålig på att lyssna.

Kommendören - passionerad och engagerande. Men den extrema tävlingsinriktningen gör att han har svårt att vinna lojalitet hos medarbetarna.

Jobba för en alfahanne? Nej - Jag vill ha en egen.....

Ilar genom tillvaron

Så mycket på jobbet att det gör ont. Vissa stunder tror jag inte att jag är närvarande. Jag har glömt vad jag gjort under vissa korta stunder. Kliver ur hissen och vet inte åt vilket håll jag ska gå. Väldigt opraktiskt och förvirrande. Stog i korsningen utanför jobbet och visste inte åt vilket håll jag var på väg.... Så annorlunda.

Fortsatte till "bokklubben". Alla läser samma bok - Svinalängorna - denna gång. Äter god mat och dricker en djävla massa vin. Sedan blir det alltid väldigt givande diskussioner. Denna gång diskuterades rakade pungar och blekta stjärthål! Inte mycket vin denna gång för mig då vi har projektmöte kl. 09.00 imorgon. Kände mig som värsta pretto som tackade för mig halvtio och satte mig i taxin hem.

Maken var förvånad och trött. Han kom hem från Åre idag. Tror dom har haft tre stimmiga dagar. När mms:en börjar droppa in sent på kvällen på makens halvnakna kollegor, vet man att dom har kul! Å hur var det - Bröst och bringa som en frukostflinga. Måste prata med makens kollega om kosttillskott och styrketräning.

onsdag, mars 21, 2007

Trisexuell

Kom just på att min svåger en gång sa att han var "trisexuell". Julafton, midsommarafton och egen födelsedag.

inge bra...

Tränat styrka fredag, lördag, söndag, Yogat måndag. Och ska till gymet idag igen. Kroppen börjar bli ok. Men inte knoppen. Jag är så not glad.

Maken är i Åre och jag kan inte sova då. Det gör en inte gladare.

Och på jobbet har jag så mycket att jag på något sätt drabbas av förlamning. Märkligt. Jag börjar varje morgon med att skriva checklista, det stryks ju väldigt lite däremot fylls det på desto mer. Å alla frågar - Hur är det. Jo toppen säger jag. Och jag är så not glad.

Och jag ska till Åre nästa helg med galsen. Och jag bryr mig inte om det heller. Vi har bokat Spa med varma stenar och ansiktsbehandling. Och jag är så not glad ändå!!

Så vad kräver jag då för att bli glad. Alltså jag kräver inte att vara glad och lycklig. Utan mer tillfreds. Det är det jag vill vara. Typ nöjd är ok. Men inte ens det.

Jag lyssnar på Winnerbäcks Tvivel och ilar till gymet. Där tänker jag inte på en timme eller två.

måndag, mars 19, 2007

Ordning

Hittade en rörtång i min neccesär. Rörtång. Hur fan kom det dit?
Jag behöver verkligen lusläsa boken "Var sak på sin plats"!

söndag, mars 18, 2007

Jag skriver ner sån´t jag hör och läser som jag tycker om. Jag skriver det på tidningar, lappar, förpackningar. Sen tappar jag bort alla lappar, tidningar och förpackningar. Imorse städade nattduksbordet och hittade en lapp

"Det säkraste fängelset är det du bygger till dig själv."

Så sant. Så sant.

Har börjat läsa "Var sak på sin plats" och måste alltså börja röja. Jag började med nattduksbordslådan. Det gick bra. Nu är det bara resten kvar...

lördag, mars 17, 2007

Helt ok att som ensamstående adoptera barn från Addis Abeba.
Men att sen döpa barnet till Åke!

torsdag, mars 15, 2007

Snyggo

Idag var jag snygg. Tydligen.

Komplimang 1. - Vilka fantastiska ögonfransar? Är det dina egna?
Komplimang 2. - Vad fin du är idag - lilla du!
Komplimang 3 + 4 - Samma men från olika personer. Snygg kofta!
Komplimang 5. - Det blev verkligen snyggt när du klippte lugg!

Jag är ett snyggo!

Kändes inte riktigt så på yogan sist. När jag stod på huvet/axlarna efter plogen (ja ja nån kanske fattar) tittar jag upp på magen som typ anfaller! Den liksom tar fart och ramlar mot bröst och haka. Chockartad upplevelse. Jag försökte peta upp skinnet. Jag såg att yogainstruktören tittade och såg väldigt förvånad ut. (Inte mycket andligt över mig just den situationen). Men jag är djävligt bra på att göra plogen. Ska köpa gördel to go with it.

onsdag, mars 14, 2007

Easy woman

Så mycket att göra på jobbet att jag bara andas i strupen, det känns inte som att luften kommer ut i lungorna. Ilar, ilar, ilar och gråter nästan när jag får nya mail.
Solar, tränar armar och axlar.
Steker färsk torsk, serverar med skirat smör och färskriven pepparrot. Och två glas petit chablis.
Ja då kan en onsdag inte bli mycket bättre.

Se, jag är en kvinna som är väldigt lätt att göra lycklig!

tisdag, mars 13, 2007

Inte så bra

Jag frågade via mail: Hur är det?

- Inge vidare. Jag är i en svacka jag med just nu. Trött på det jävla skitlivet, och vårfan!

Hur gör jag livet lättare för min vän? Jag föreslog att hon skulle skaffa sig en älskare. Hon svarade inte på mailet..

Ska bara

Pappa sätter ut annons på Blocket på mammas och hans dubbelsäng. Dux jättefin. Gratis mot avhämtning. En kvart efter att han satt ut annonsen ringen en tjej och säger att hon ska bara hämta en släpkärra så kommer hon hämtar sänger. - Jag kommer klockan tre, säger hon. Far låter jätteglad när jag pratar med honom. Nu är klockan kvart i sju och bruddjäveln har inte dykt upp. Och Far låter uppgiven. Och nu har han både dubbelsängen och sin 90 Sultan som har köpt.
- Man lär sig alltid något nytt, säger far. (Och jag förbereder styckmord)

måndag, mars 12, 2007

Trosless

Maken och jag ska träna. Jag yogar och maken styrketränar. På vägen in till gymet i trapphuset säger maken på skämt. - Tränar ni i string eller?
Vi fortsätter upp för trappen och jag svarar
- För din information har jag inga trosor på mig nu.
Precis när jag sagt det kliver en man fram och ska ner för trappen. Han säger:
- Tack för informationen alltid bra och veta!

Kanske skaffa ett liv.

Varit på kommunikationskursen för tonårsföräldrar. Och undrar om man nu har så djävla bra kontakt och kommunikation med sina tonårsbarn, vafan gör man då på kursen. Har man inget liv? Avslutningsvis var det nån smart kvinna som tyckte att vi skulle ta med våra tonårsbarn så att alla kunde träffa varandra. Vilken planet bor hon på? Och vafan gör hon där. Hon kanske ska börja på nå´n knypplingkurs med sina välartade döttrar!!

Så nu har jag spytt lite. Det känns genast mycket bättre.

Vad var det vi sa....

Far är hemma från sjukhuset. Då passar han på att elda i sin nya "kamin" han köpt till lägenhetet. Det slutar med att han får tömma brandsläckaren, som far nu fått erfara innehåller ett blått pulver.

Vi visste att det bara var en tidsfråga.

lördag, mars 10, 2007

OSA

Superduperbästisens date fick febertopp. Så vi åt räkor och drack en djävla massa vin i stället. Maken, bästa kompisen Robert och superduperbästisen. Så gott och roligt. Många glada skratt.
Vänner man haft i så många år är det lätt att skratta med. (Nya också i och för sig)

Under kvällen pratade vi bla om det nya begreppet OSA - inte om svar anhålles. Utan Online Sexuel Activity. Vi konstaterade att med min makes begränsade datorkunskap skulle hans OSA bli att han "ollade" skärmen. Alla skrattade utom Maken.

Sex märkliga saker...

Okej jag har blivit utmanad av Vonsan och Sabina.


 • Jag är paniskt rädd för att köra bil. (Tog körkort sent, när jag var mammaledig) och har nog aldrigt riktigt fattat att jag faktiskt har körkort. Kör riktigt uselt och har därför sålt bilen...Är faktiskt rädd fö rmånga saker vilket hindrar mig...
 • Tappade min sista mjölktand för ett halvår sen.
 • Måste hela tiden vara uppdaterad nyhetsmässigt. Läser bl a texttv-nyheterna flera ggr varje natt.
 • Skrattar alltid när någon annan slår sig. (Ja vet, visst är det märkligt)
 • Är extremt grov i mun. So not ladylike. Mycket sex och svordomar.
 • Jag har sjungit Gamle Svarten utklädd till indian på Solidens Scen på Skansen. (Trauma)

När jag tänker efter har jag många inte så fina sidor som jag ska bespara er. Jag kan släppa fram dom pö om pö lite i taget. Annars blir jag för svår att älska. Som någon sa i sitt bröllopstal till mig.

- Ju mer man lär känna Maja, ju mindre förstår man henne......

onsdag, mars 07, 2007

Nu ska jag utvecklas...

Böcker jag beställt på bokrean
 • Energitjuvar : i familjen, i relationer - Ingalill Roos
 • Könets kemi - Om könsskillnader, hormoner och allt som förenar oss - Gun Leander
 • Var sak på sin plats och rensa resten - Rita Emmet
 • Glädjens makt - Charlotte Davis Kasl
 • Att välja glädjen - Deepak Chopra
 • Sex frågor som kan förändra ditt liv -
 • Intelligenta känslor - Frances Wilks

Krisar jag lite kanske....

Kommunikation

Jag går "kommunikationsutbildning" COP. Målet är att man ska kunna kommunicera med sina tonåringar. Vi fick i hemläxa att ta med en bild på barnet taget från en period när vi tyckte att det fanns harmoni.

Jag tar med mig ultraljudsbilden.

Vår

Det är vår. Var är sopbilen som ska städa gatorna? För mycket rullgrus. Å varför har jag fortfarande så mycket celluliter det är ju snart bikinisäsong?

tisdag, mars 06, 2007

Levd

Kl 02.00 igår tyckte jag det var en lysande idé att ta en sömntablett så att man skulle vara utvilad dagen därpå (läs idag).
Resultatet jag somnade kl. 03.00 klockan ringde 06.00 och jag gått som en bombat skithus på jobbet hela dagen. Fått mycket gjort märkligt nog. Efter jobbet tänkte jag att en sväng frigörande andning nog kunde göra susen.
Det gjorde gjorde ingen sus. En kvinna skrek oavbrutet i en timme. (Ja jag vet att man inte ska låta sig påverkas men allvarligt - ge mig då Bilsom-propp!) Faktiskt lite frustrerad.

Sonen fantastisk trevlig idag. Vi har träffats i ca 30 minuter och vi har bara varit trevliga mot varann. (Kanske märker han att jag numera är utbildad....) Nej I really love my son och dotter naturligtvis.

Dagens visdomsord stod en av andningspedagogerna för:
Om man bara släpper taget om livet så blir man levd. (Vi som var där förstår) Ska försöka släppa taget och bli levd. Vill så gärna.

Vad gör jag?

Jobbade som en iller och fick en himla massa gjort. Ilade till kommunikationsutbildningen för tonårsföräldrar. Efter det i superilfart till yogan, hastade in med andan i halsen och gjorde mina solhälsningar i ett djävla tempo. Å sen med far till akuten för blodtransfusion, 4 påsar. Favorit i repris. Liten syster och jag börjar bli stammisar där. Far också.

Och nu är kl. 01.30 och jag har mina yogakläder på mig och har precis plöjt jobbmailen - och jag undrar vad jag håller på med??

söndag, mars 04, 2007

Darling

Var och tittade på Darling. Rekommenderar den. Go see!

Lite roligt på bion. Superduperkompisen skulle ju med om hon fick barnvakt. Det fick hon inte. Jag hade köpt biljett till henne. Så jag sätter mig ner och lägger mina grejer på sätet bredvid.

Kvinna +55.
- Har du köpt två biljetter?
- Ja
- Men allvarligt. Har du?
- Ja
- Jag har bara träffat en som gjort det förut det var en man.
- Jaha, nu har du träffat två, då.
- Ja ditt lyxo!

Kvinnan i fråga läste också helt ohämmat över axeln på mannen framför när han SMS:ade och hon blev också lite irriterad när han rörde telefonen så att hon inte kunde läsa... Kvinnans väninna var inte helt nöjd över kvinnans insats i biominglet.

En bra söndag

Sovit som en stock. Efter att ha beskådat en fantastiskt månförmörkelse. Planerna är att äta frukost, släntra till gymet för att sköta kroppen. Laga lite mat till pappa. En plåt lasagne och en plåt fiskpudding blir bra. Sedan bio "Darling" med superduperbästisen, som antagligen inte får barnvakt. Jag får i så fall gå själv. Jag är stor nu så då kan man göra det.

Det blir en bra söndag.

lördag, mars 03, 2007

Så mycket grattis!

Invandrarmannen från Skåne, 43 år och arbetssökande skrapade fram 25.000:- i 20 år. Så bra! Jag kommer vara glad hela dagen för den här mannen! Grattis. Enjoy!

fredag, mars 02, 2007

Nu är det bekräftat. Vi kämpar på mol allena!

Nä, det var ju det jag visste hela tiden! Hon/Han finns inte.
Linköping - Dif 4-2.

Vi tuggar i oss och går vidare! Å ser fram emot nästa säsong. Den kommer alltid!

Gud hör bön! Eller hur var det. Kanske hon inte ens fanns!

Linköping - Djurgården 1-1

Nystart

Kom hem från jobbet. Blommor på bordet.

- Men varför?
- Så här är det. Nystart, säger mannen. Din mor är död men lyssna! Sorg är en annan typ av glädje!
- ???
- Ja, som att smärta är en annan typ av njutning!
- Ok?!

(Ja vet inte. Men alltid kul att få blommor!)

torsdag, mars 01, 2007

Ring inte.

Jag vill skjuta alla som ringen hem till mig och vill sälja saker.
Nej jag vill inte ha strumpor gratis.
Nej jag vill inte sänka min elkostnader.
Nej jag vill inte ha tvättmedel hemkört. Vafan tror dom man driver en tvättinrättning.
Nej jag vill inte prata med Telia, Tele 2, Glocalnet eller Bredbandsbolaget.
Ge fan i att ringa hem till mig!

(Så nu har jag ringt NIX - finally!)

www.nix.nu

Undrar

Paranoid med Ozzy Osborne, Black Sabbath med i bilen.

Maken: Fan, den är säkert 30 år och så djävla bra fortfarande. Undrar om man lyssnar på Agnes eller Darin om 30 år....