måndag, december 11, 2006

Kvinnor hjälper varandra - yea right!

Lotta Snickare kom till jobbet idag och höll en timmes föredrag. Hon har tillsammans med Lisa Marklund skrivit boken "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra!" Så himla intressant! Snickare berättade om hur hon kommit på att hon faktiskt inte gilldes på sin arbetsplats för att hon var kvinna. Alla på mötet nickade instämmande förutom en kvinna. Hon sa att det faktiskt berodde på en själv och att män tycker om kvinnor som tar plats och låter.

(Att hon några veckor innan suttit på sin chefskollegas skrivbord och åmandes sagt - Visst kan jag göra det, men jag gör det för dina bruna ögons skull! var det ingen som tog upp vid tillfället.)

Superviktigt att vi kvinnor startar "pakter" på jobbet. Där vi byter information och samtidigt vid möten och andra sammankomster berömmer varandra för våra skitbra ideér. Vi måste lyfta fram varandra och inte själva ta oss upp på toppen som nån djävla bidrottning och se till att alla andra kvinnor förblir "drönare". Ok då säger vi så då!

Inga kommentarer: