torsdag, december 30, 2010

Begravde

barnens farfar idag och jag fullkomligt gick sönder. Första psalmen och jag bara krackelerade. Hulkade och snorade och fulgrät. Det som höll mig uppe var att jag kunde vända mig om och se organisten i silverdunjacka som rockade röven av sig en trappa upp. Jag bestämde mig för att det var helt okej att sitta med ryggen mot prästen - ren överlevnadsinstinkt.

Träffade även makens ena kusin - en hysterisk kvinna som helt taktlöst tyckte det var okej att ha nån form av relationsdiskussion precis innan vi skulle inta våra platser i kyrkan. Jag är hudlös och kvinnan ifråga klev innanför min skyddsmur. Jag blir väldigt otrevlig då. Hon förstod att jag inte tyckte om henne. Maken försökte desperat säga att jag skulle sköta mig i allafall 30 minuter. Det gick inget bra.

Idag

begraver vi farfar. Sonen har precis fått på sig kostymen och utbrister uppgivet..

- Vafan gör man av pungen?

torsdag, december 23, 2010

Fort

Å fort gick det. Brutalshopping som avslutades med systemet och en himla massa mat. Nu är klockan nästan midnatt. Skinkan är precis klar och Jansson står i ugnen. God mat, öl och vin har vi avnjutit ikväll. Makens far har precis dött vilket har inneburit att sonen hela kvällen har varit iförd svärfars gamla ryssmössa. Maken har haft på sig sin cowboyhatt. Knäcken och wienernougaten blev också fantastisk. Ja ni ser, det rullar på.

The day beofore dipping...

Så är julen här igen. Inte ägnat den en tanke. Idag kör jag igång. Julklappar, systemet, mat. Imorgon är det julafton oavsett. Första julafton utan gamle svärfar. Han begravs den 30:e.

Så dumt...

Idag gjorde jag något så himla dumt. Jag dömde snabbt, koncist och utan eftertanke. Så dumt.
Kollegan i 40-årsåldern som liksom trevande säger att han separerat för ett år sen. (Jag har märkt att han har försökt tagit kontakt tidigare, sådär...alltså utan dejtperspektiv.) När han säger att han och sambon separerat säger jag, eller mer hör mig själv säga -
Men herregud, barnen är ju så små! (Jag vet... jag borde skjuta mig själv! men orden bara kom.)

Å fortfarande kan jag tycka att det är oerhört synd att man separerar när yngsta barnet är 6 månader. Då, om nån gång i livet, behöver man vara en unit som är gjuten i sten.

Jag ska mejla kollegan och be om ursäkt, så himla dumt av mig att inte lyssna klart.

måndag, december 20, 2010

torsdag, december 16, 2010

Det går bra nu...

Jag har det bra.

I måndags hamnade jag på en spelning Marie Bergman, Lasse Lindbom, Py Bäckman och Lasse Tennander. Ja mina vänner, jag hade i min ungdom näbbstövlar och afghanpäls, så en måndagsspelning med ovan artister är ungefär allt jag behöver.

Tisdag var jag och kollega på en riktigt fet smörjbjudning. God champagne, synnerligen god mat och en liten goodybag med hem. :)

Idag har jag ätit en fantastisk jullunch på Stadshuskällaren. Tackat nej till personalfesten och är skitnöjd med det.

Som sagt - jag har det bra.

söndag, december 12, 2010

Barn är fantastiska

Pimp my barnvagn. Jag har fått en hangup gällande barnvagnar. Bl. a är det fördjävla många, dom är också numera pimpade med informationsskyltar om barnen namn (intresseklubben anmäler sig) men idag såg jag någon som tagit det en level till. På ena "röret" hängde det en miniatyr "första-hjälpen-väska" fastsatt med kardborreband. Men allvarligt...

Sen kan jag också meddela att alla barn som inte är utvecklingsstörda eller har ryggmärgsbrock lär sig gå. No big deal alltså.

Mvh Söndagens surkärring

onsdag, december 08, 2010

Living the dream.....

ser jag att jag inte gör. Så jag byter jobb, bostad, gym och tror att jag ska bli sådär j-a skithappy. Å terapeuten har nu en ledig tid till i veckan om någon är intresserad. Jag vill inte vända mitt liv ut och in längre. Nu ska jag leva livet. Leva, lära och utvecklas. Eller leka livet kanske är bättre.

Nu

gick poletten ner hos sonen. När jag lagade middag och inte bjöd sonen utan jag åt själv. Då förstod han. Så nu är all tvätt vikt, byråerna inställda i hans rum, matlådor packade och karotterna diskade.

Men det ligger fortfarande en handskriven A-4 på badrumsgolvet med informationen:
- Kalsonger som släpps här slängs.

Allvarligt alltså

sonen har gått ner sig i Wow-träsket. Sonen springer ut i köket och brer sig nån macka, springer tillbaka för att fortsätta spela. Han kan inte äta när middagen är serverad för att han ska spela. Rummet ser ut som en d-a svinstia. Jag känner mig faktiskt helt maktlös inför det här. Det här pågår all vaken tid när han inte är på bygget eller sina sporadiska besök i skolan.

När han gått ut gymnasiet blir det första för honom att hyra sig något rum någonstans.

tisdag, december 07, 2010

Båda

barnen har snart lämnat mig.

Sonen är totally lost i wow-träsket... och dotter åker på nyåret till Mount Olive College i North Carolina. Fyra år ska hon vara over-there om allt går som det är planerat. Fyra år mina vänner!!! Inte längesedan hon var en liten skrutt med tjocka veckiga ben och strumpor med volang. Nu är hon en smart, vacker och alldeles bedårande kvinna, som ska läsa business i Nooooorth Carolina och ta en plats i golflaget. Her future's so bright she better were shades. :) Kärlek, verkligen kärlek.

Shoppa nytt

Ska shoppiloppa lägenhet. Lättare sagt än gjort. En liten slant har jag men priserna fullkomligt skenar och jag har inte lust att bara bo. Jag vill ju kunna dricka ett kallt glas chablis på balkongen oxå.

Var hos bästa Lena på bokklubben igår. (Förövrigt var vi sju kvinnor varav ingen läst Gomorra...) Lenas våning gör mig spyfärdig av avund. Så vacker och smakfullt inredd. Stor, högst upp i en fastighet på fashionabel adress. Att hennes toaborste såg ut som en massagestav drog inte ner helhetsintrycket och nygjort badrum med svarta vitvaror. Skitsnyggt.

Jag återkommer med mer info om var jag sätter bo. En trång d-a trea utan balkong är oddsen just nu.

fredag, december 03, 2010

Helg

Fredag och det borde spritta. Här spritter det inte. Planen var att jag skulle in till kontoret vid lunch. Ju mer jag tänker på det ju mindre anledning finns det att utsätta sig för pendeleländet för att göra saker jag lika gärna kan göra hemifrån. Så får det blir. Hemmajobb hela dagen.

Annars består helgen av lugnt liv. Imorgon pepparkaksbak hos bästa Rickard, jag har blivit inbjuden till hans "sen flera år super duper tradition". T o m hans släktingar kommer ner från Gunnarsbyn. 1 kavel och 17 personer. Ska bli kul. Tror jag fokuserar mer på mat & dryck än bakning. Efter bakning är det Lisas & Clas drink-knyt-kalas.

Blir en bra helg.

torsdag, december 02, 2010

Härskarteknik

Jag utsätts just nu för den välkända härskartekniken - du får ingen information om att projektmöten ska hållas eller får den så d-a sent så att det är omöjligt att förbereda sig. Detta trots att jag är ansvarig. Hmmmm. Det är dessutom av en yngre, kvinnlig kollega som är skitsur för att hon får delar av mina arbetsuppgifter men inte min titel när jag slutar om några veckor.

Det är tröttsamt och jag orkar inte med tröttsamma saker just nu. Därför har jag bestämt mig för att i och med detta inlägg kan vederbörande göra vad hon vill. I couldn´t care less. Känns befriande. Jag ska dessutom sådär himla frikostigt dela med mig av mina urbra idéer inför eventet så att hon kan kalla dem sina.

Nu tror jag att jag trippar iväg och köper lite god glögg så att jag kan mysa lite när jag viker tio maskiner tvätt. En bra torsdagskväll.

Dagens - jo tjena

Dax för årets julfest. Ca 600 personer med tema OS. Brukar vara riktigt roliga arrangemang. Har tyckt att det kan ju vara kul att gå på - tills en djävla tomte här kom på den käcka idén att vår avdelning ska ha keps eller toppluva på sig. Jag är så glad att jag ska sluta. Toppluva!!! Jo tjena, skulle inte tro det.