onsdag, april 29, 2009

Pappsen mailade

Idag vid lunchtid får jag ett mail av pappsen att han bokat & betalt biljett till mig till Palma. Jag packar lite nu. Imorgon klockan ett åker jag. Blir bra. Riktigt bra. Tråkigt att lämna SDB vars man det numera är skottpengar på, hennes arbetsgivare ligger också i riskzonen för likvidering.

söndag, april 26, 2009

- Visst är det bra med barnpassningen här på Sats, säger tjejen bredvid till mig när vi kämpar på i trappmaskinerna.
- Ja det är jättebra, svarar jag.
- Har du också dina barn där? frågar hon mig.

Och jag visualiserar Ekan 17 år med snus under läppen inne på MiniSats. Eller Empan 19 år (som just då tagit bilen ut till golfbanan för sin första 18-hålsrunda för säsongen).

- Ehh nä, dom är lite för stora...

lördag, april 25, 2009

Grodan Boll...

Så hade vi arrangemanget i torsdags och allt gick urbra. 600 personer på plats. Ett av inslagen under dagen var så vackert att jag helt enkelt började gråta. Jag fick blommor och applåder. Bra för självkänslan. Grodan Boll var där. Hon har gjort en pudel och insett att hon behöver mig. Pinsamt att se hur ens chef står och skrapar med foten. Nu bör jag nog ingå i marknadsgruppen och skulle det inte vara bra om jag och Grodan Boll åker till Almedalen tillsammans... Eller hur!? Nope till Almedalen åker jag med mina bästa kollegor. Inte Grodan Boll. Så mogen är jag.

tisdag, april 21, 2009

söndag, april 19, 2009

Kort rapport

Så var det bokklubb... Först var vi i butiken KNY på Fleminggatan och drack lite champagne. Eller först drack jag champagne på jobbet för att vi lanserade en ny sajt. Sen delade jag, Tuck och Lärarförbundsrepresentanten på en flaska vitt vin på Helenas. Sen var det KNY och champagne. Efter det bokklubb hos silversmeden. Beställde tre ringar med texten, jag kan, jag vill, jag gör! Beställde också ett halsband med texten jag är bäst, som jag dagen efter i nykterhetens kranka blekhet bad att få ändra... Inte för att jag inte är bäst men jag har inte behovet att skriva folk det på näsan.

En bit i på middagen bestämde sig Tuck för att bli en tråkmåns och började ta upp SDB och min heminredning på ett inte alls smickrande sätt. Förvånade över det tilltaget kände jag och SDB att det var dags att bryta upp. Gondolen är alltid trevligt att avsluta en kväll på så det gjorde vi.

Lördagen besökte jag Mälarhöjdens Ishall. SL-chauffören sa, jag släpper dig här gumman så har du ishallen på höger sida! och stannade fast det inte var någon hållplats. Lite kärlek i vardagen.

SDB och jag pubade på söder och avslutade kvällen med Slumdog Millionaire. Så där varmt i magen.

Idag kaffe, gröt och grym träning, trappmaskin... Sen promenad, en öl och backgammon. Städat blev det också. Nästa vecka...böja ner huvudet och köra. Torsdag arrangemang för 500 personer. Ska bli kul.

onsdag, april 15, 2009

Stockholmssightseeing

Stressar från jobbet slänger mig på bussen som går till Odenplan. Tror jag. Danderydssjukhus är också fint. Kanske hinner jag till ändå till spinningpasset i Sickla. Stress stress spring spring på bussen som ska till Sickla. Tror jag. Forum Nacka är också fint! Stress stress spring spring på rätt buss. Missar spinningpasshelvetet.

tisdag, april 14, 2009

Karin Elin Margareta

I helgen när vi röjde på landet hittade jag ett passfoto på mamma. Jag hittade ocksån en träningsoverallsjacka som mamma alltid använde. Röd och blå. Jag grät inte. Kände bara hålet i magen men jag grät inte.

Bästa vännen Robert har tatuerat sin mammas namn på insidan av sin överarm. Robert har väldiga biceps. Jag får nog bara plats med hennes initialer. KEM...känns sådär.

Eller så tatuerar jag helt enkelt in tvättråden. Den som läst vet att vi systrar delade in mammas alkoholintag i olika tvättprogram.

40 grader fintvätt var ett glas vin. Vid 90 grader stenmangel var det ingen idé att ringa, då var hon redlös.

R.I.P liten mor.

måndag, april 13, 2009

Vissa inlägg kan jag bara inte göra. Hur jag än försöker formulera mig så kommer aldrig ironin fram. Det ser bara ut som vi inom familjen använder en ton till varandra som är allt annat än vänlig. Så är inte fallet, vi är bara lite grova i mun med mycket svordomar och lyteskomik.

Jag vet nu var det kommer ifrån. Igår vid påskmiddagen sa svärmor efter att ha inspekterat maken, dotter, son och mej.

"Ja ni har små öron allihopa, kolla farfar. Kolla vilka djävla öron har, hur stora som helst!!"

Vi nästan dog, vi skrattade så vi grät.

Farfar muttrade.."å alla med små öron borde ha på käften".

Eljest, han är bara eljest.

"Lova att inte säga nåt till min tjej. Du måste lova!
Jag säger till min tjej att jag gymmar! Tre dgr i veckan. Jag har fan aldrig varit på ett gym, men man vill ju inte att tjejen ska tro att man är lat typ. Jag har liksom bara stort skelett."

"Blir man tjock om man äter upp hela kladdkakan?"

"Lova att inte skratta! När jag skulle vara med en tjej typ första gången så ville hon bada. Alltså jag vägde typ 130 kg, jag var ju tvungen att sitta och hålla in magen. Sen när vi skulle gå upp var jag tvungen typ å prutta! Så pinsamt."

SDB har en ny anställd... Jag känner att han kommer att ge mig många skratt i sommar. Det gillar jag.

söndag, april 12, 2009

Retro

Igår var vi på landet hela dagen. Hela familjen var där och bästa vännen Robert kom också dit för att ge en hjälpande hand i röjningen.

Vi gick igenom alla garderober och tömde kläder. 10 svarta sopsäckar. Makens gamla VCT-overaller från -85 föll barnen på läppen. Vi skrattade oss hjärtligt igenom röjningen. Hur fan tänkte OS-kommittén när dom bestämde kollektionen för OS -84 och -88. Dunmössa i gult och även en i ljusblått. Silvermoonboots... (Hey Kenny Starfigheter.)

Hur tänkte jag när på fullt allvar gick omkring i en overall (ja ja på kontoret också med skärp i midjan)som på pricken ser ut som dom som fångarna på Guantanamobasen är iklädda. Jag slängde även min älskade skinnjacka från -85. Smärtsamt.

Godmorgon

Klockan är halvsju, solen skiner och jag lyssnar på Gasolin. Kan inte bli annat än en kanondag!

fredag, april 10, 2009

Jag skiter i påsken.

Jobbade sent i torsdags. Känner mig lite utanför påsken. Inte riktigt delaktig. Eller faktiskt inte delaktig alls. Inte en kyckling i närheten, inte ett påskris, inga barn och ingen djävla påsk.

Idag har jag sovit länge ätit en god frukost och tittar ut på solen. Ska dammsuga, släntra till gymet och köra ett grymt stjärtpass. Sen ska jag och maken röja på landet och elda. Elda upp gammalt skrot. Elda upp gammalt. Det ska bli skönt, lite befriande.

Känner mig lite sådär gladledsen. Ja jag ser hur töntigt det ser ut, men så är det, gladledsen.

onsdag, april 08, 2009

Skillnad

Sen jag fick min "utnämning" har Grodan Boll börjat prata med mig. Hon pratar lite sådär förtroligt...
- Ska vi gå och fika? (Vi har aldrig på fem år haft en fikapaus på min arbetsplats.)
- Du som är ute så mycket, tycker du att att vi ska ställa ut på den och den mässan?
- Nä Maja nu går vi hem..solen skiner ju...

Å jag tänker - så dags att vissla när läppen är borta Grodan Boll.
(Till saken hör att en av mina verkligt dåliga sidor, jag har flera believe me, är att jag är extremt långsint. Jag glömmer ALDRIG en oförätt. I sammanhanget kan jag nämna att jag och min tre år äldre syster knappt haft kontakt de senaste nio åren. Som sagt jag glömmer aldrig om någon behandlat mig illa.)

lördag, april 04, 2009

Födelsedag

På J. Vi firar dotter och makes födelsedag. Vi äter så vi storknar, skrattar och pratar. Lillebror pratar frenetiskt om hur mycket öl han ska dricka när har fyller 18. Dotter pratar om studenten. Jag säger att jag vill åka på flaket, dotter blir blek och tror att jag menar allvar. DU KOMMER INTE UPP PÅ FLAKET!!!

7 maj ska vi på skiva. Sonen ska med. Helt annorlunda än min och makens skolgång. Dotter har köpt ekologisk studentmössa och ett champagneglas med hennes namn ingraverat.

Vi ska ha mottagning i makens hus och jag ska vara en trevlig och god mor och classy värdinna. Dotter ska få den bästa studentmottagningen ever.

Idag är det SATS med SDB som gäller. SDB är barnfri. SDB vill vara farlig på stan...

Igår hade vi projektmöte inför vårt stora event i slutet av april. Det mesta är på plats, nu ska vi bara se till att vi får en himla massa besökare. 350 är hittils anmälda, målet är 500-600. Efter mötet gick jag och kollegorna till Grappa och de köpte en flaska skumpa för att fira min nya roll! Kanonkollegor! Jag insåg också att jag hade fem par solglasögon i väskan. Så djävla redo för våren.

torsdag, april 02, 2009

Snyggo

Varit på mässa i Malmö i två dgr.
Haft några snyggodagar. Känns bra för självkänslan.

- Vilken fin ring.. (betyder jag vill ligga)
- Vilka fina strumpor du har...(betyder jag vill ligga)
- Ring mig nästa gång du ska ha taxi. Jag kör dig gratis...(betyder jag vill ligga)
- Hej snygging... (betyder jag vill ligga)
- Flirtning med ögonen (betyder def. jag vill ligga!)
- Äh jag skiter i diplomaten och äter middag med dig i stället. (betyder jag vill ligga)

Å tänka sig... alla fick fikon, men jag åkte hem med lite bra egoboost. Dessutom gjort ett himla bra jobb, marknadsfört föreningen stenhårt.

(Det här med tåg är överreklamerat...vad än alla säger...det är skittråkigt att åka från Malmö till Stockholm själv.)