tisdag, mars 31, 2009

Jag läcker...

- Du läcker vad du tänker, sa mannen.

Fan, fan, fan. Idag när jag pratade omorganisation med Grodan Boll tänkte jag mest hela tiden på att hon hade två kilos övervikt...bara i ansiktet.

Måndagkväll i solna

Ett glas vin efter jobbet med kvinnan som tidigare var min chef, men som nu inte är det längre.

Förra veckan sa hon
- Äntligen Maja. Nu är jag inte din chef längre, nu kan vi väl gå ut och ta ett glas vin och bara snacka skit.

Och som vi snackade skit. Och som jag skrattade och som vi konstaterade att man bara lever en gång och att man fan har en förbannad skyldighet att förvalta det så bra det går. Och vilka hemligheter hon berättade och vilket förtroende jag känner att jag fått. Ännu en bra/god/smart kvinna i min närhet, det gillar jag.

Sen kan alla djävla idioter ta sig i brasan! Moget... jag vet!

söndag, mars 29, 2009

Söndagar...

Söndag och överlämning av barn. Eller barnen överlämnar sig själva, dotter har ju både körkort och bil. Vi äter söndagmiddag tillsammans allihopa. Det är bra.

Dotter och jag ska till Sickla, jag gillar att hänga med henne.Vi ska kolla lite kläder och jag ska träna på SATS och dotter ska fortsätta till sitt gym. Gymet från det gamla livet.

Äh vafan söndagar när barnen flyttar härifrån suger. Det spelar ingen roll hur mysiga söndagsmiddagarna är. När barnen flyttar härifrån fattas dom mig. Jag vill ha dom nära. Jag vill tjata om slängda kläder och att dom stökar ner. Jag vill krama, pussa och ta dom i håret. Det är ju för fan MINA barn. Ja så egoistisk är jag. Sonen pussar fortfarande sin mamma hejdå på munnen i bussen så alla kan se. Så helt körd är jag inte. Att han innan vi gick till bussen brottade ned sin mamma bara för att visa sin styrka tar jag också som en kärleksförklaring. Han konstaterade då också att jag hade orakade ben vilket tydligen var en djävla katastrof.

Så söndagar när barnen flyttar suger. Jag vill inte ens tänka på hur det blir när dom flyttar hemifrån på riktig. Själv flyttade jag hemifrån när jag var sexton och det var inte en käft som tyckte det var en dålig idé. Annorlunda.

torsdag, mars 26, 2009

Helt onormalt...

Jag: Nu är det mat. Kom!
Sonen: Jag håller mig på snoppen. Det ska jag göra i fem minuter.
Jag: Jaha

Egoboost

Styrelsen reserverar sig mot förslaget och föreslår istället Maja som ny generalsekreterare!

Där och då, stannade allt. Idag på eftermiddagen sa ordförande att hon tänkte driva saken in i kaklet om det så behövdes.

- Jag har hela styrelsen bakom mig. Vi vill ha dig!

Mina vänner, en sån himla egoboost för mig. Ikväll är jag varm i magen och firar med ett glas vin i min ensamhet. Tända ljus och barnen har inte kommit hem än. Jag klappar mig själv på axeln och försöker övertyga mig själv om hur djävla förträfflig jag är. Går sådär.

Nu börjar det.

Helt plötsligt är alla djävlar i min närhet så himla vältränade. Vi pratar VÄLtränade. Jag är inte vältränad. Kul har jag haft med en massa alkohol, mat och nattsudd. Det ger ingen vältränad kropp. Så igår mina vänner..small det.

Jag gick på SATS och körde corepass för att sen springa en halvtimme på löpbandet. Lyckades även med konsttycket att få köpa väskan som man får när man typ tränat två ggr i veckan i tre månader. Den köpte jag! Så nu lurar jag alla som ser mig på stan. Känns fint, känns nästan som jag tränat två ggr i veckan i tre månader.

Men nu djävlar börjar jag. Sommar 2010 ska jag möta hård som granit. Jag har redan blivit hård i mitt sätt att förhålla mig till somliga. Nu ska kroppen liksom följa med.

Note to me: sommaren 2009, din idiot. Inte fan behöver du över ett år att komma iform. Sommaren 2009 alltså ska du vara hård som granit med kanske lite magrutor. Så sluta äta dumlekolorna som du ska ha i montern nu!!

tisdag, mars 24, 2009

Så var det kris och kalabalik på jobbet. Två chefer sa upp sig och ska gå till annat konsultbolag. De kommer naturligtvis plocka med sig kompetenta medarbetare. Mitt projekt berörs. Flera av mina medarbetare grät då de som slutar står för nytänkande och framför allt fart och fläkt. Det kommer att blir ett hasande av raggsockekaraktär nu.

Grodan Boll hukade sig i korridorerna och visste inte vart hon skulle fästa blicken. En kollega sa:
-Kanske vore läge att samla personalen och köra lite information?!
-Jo, visst, ja, ehh, ehh bra idé, stammade Grodan Boll.

Vi jobbar med risk- och krishantering men springer som djävla höns så fort det sker en förändring.

Förövrigt har jag en anställning, en lägenhet, bra människor omkring mig, pengar i plånboken, nytvättade fönster, en son som fortfarande kramar mig offentligt och solen tittar fram idag. Helt ok om ni frågar mig.

söndag, mars 22, 2009

Det är ju synd att jag bara har lust att städa en gång i månaden. Det är å andra sidan skinande rent nu.
Feberhelvetet ville inte lämna kroppen. Maken kom över med en flaska vin och biljetterna till Lundell. Jag gick på pillrena från Amerikat och blev naturligtvis bättre. Tog på mig svarta fodralet och nätstrumpor. (Tänkte Uffe skulle få se något lite snyggt där ifrån sin stora scen).

Maken och jag promenerade nästan ända fram till Globen. (Sista biten taxi). Åt middag; biff,bearnaise och stor stark. Vi skrattade. Sen Uffe. Han manglade på i tre timmar, jag dansade till tre låtar, maken var nedstämd för att han avslutade konserten med "Det är folket som bygger landet". Jag var missnöjd med att han inte spelade sina örhängen. Vi drack vin och tittade på människor som fullständigt gav sig hän i galendans.

Vi åkte hem till mig (kommunalt) vi skrattade och pratade med våra medpassagerare. Vi spotifyade och somnade. Vi åt frukost och dottern hämtade maken, som måste jobba. Å vi släppte varsin brakskit.

Det där med brakskiten är inte att förringa, verkligen inte.

fredag, mars 20, 2009

Fredagsfeber

Fredagkväll i sängen. Feber och ramlösa. Det märkliga är att det känns helt ok. Undrar varför jag tycker det. Kanske för att förra helgen bestod av galenparty i fyra dgr. Det känns hur som helst ok. Imorgon ska jag gå med maken på Lundell. Bara feberhelvetet lämnar kroppen. Och ingen whisky har jag heller...

Sen mina vänner måste ni läsa om fantastisk kärlek. Läs och njut. http://handsomeranger.blogspot.com/

Så mina vänner. Så ska det vara. Så var det när jag träffade min man för en himla massa år sen.

Kanske inte lika porrigt...men vafan det var 26 år sen...

onsdag, mars 18, 2009

Vännen från förr

Jag träffar bästa vännen från förr. Vi var som ler och långhalm då barnen var små. Nu har mycket vatten flutit under broarna. Hon har en ny man som med jämna mellanrum slår henne sönder och samman. Hon börjar dagen med öl, 7,5:or. Hon går i pyjamas när jar ringer kl. 5 och säger att jag kommer över. Hon har förlorat jobbet. Vi äter middag och skrattar och tittar på gamla kort. Sonen kommer hem, sonen som jag sett växa upp och som är ett socialt geni! Sonen som sett nya mannen ge sig på sin mamma. Sonen som på julafton tröttnade, muckade gräl med mannen för att med en busvissling kalla in i sina sju kompisar, som tillsammans slog mannen sönder och samman. Gamla vännen säger
- jag är så förtvivlad. Jag säger, var stolt. Du har uppfostrat en son som kan skilja rätt från fel. En man ska inte slå en kvinna, gör han det då förtjänar han gängstryk.

Sen kan alla rättskaffens säga att man inte ska slå överhuvudtaget, men ibland, ibland är det bara det som går in. Manner rör numera inte min vän från förr. Han är rädd nu. Det är bra.

Min dag.

Idag i lunchrestaurangen kom kocken ut från köket. Gick fram till mig och sa:
-Visst vill du ha dessert? och ställde en pannacotta med lingon på min bricka!

Bara på min bricka inte på någon annan av alla hundra. Bara jag fick efterrätt!

Mer behöver inte jag. Han gjorde min dag.

tisdag, mars 17, 2009

Kom då.

Gatorna är sopade på Danviksklippan. Fönstrena är putsade. Vårhelvete, kom an nu bara, jag är redo. Så himla redo.

måndag, mars 16, 2009

Sista kvällen blev vi bjudna på en fantastisk middag på Seafood Bar på Högfjällshotellet. Fantastisk sushi som serverades i tre omgångar. På tre timmar går det otroligt mycket Chablivin på ett sällskap på tio... så mycket att en av tjejerna till slut sa till värden att sluta beställa... Har aldrig hänt i vårt sällskap förut. MysMary var inte helt van vid sushiintaget och svalde hela klicken wasabi. Gick sådär. Då trodde jag att jag skulle få göra hjärt-lungräddning på värden. När jag senare som bordsdam till värden fick hålla tacktal.. sov en av tjejerna på sin stol.


-Kommer aldrig på fråga! sa DJn senare på en frågan om han kunde spela 800 grader med Ebba Grön.

Hemma

Tillbaka från Sälen... skulle behöva en vecka på spa.

Några lösryckta kommentarer från vår helg.

"Min veckopeng räckte precis till en flaska Diamant & Mitt Livs Novell"

"Nu kan du ju prata relationer med dina kompisar, sa mannen. Det går inte alls vi är fulla precis hela tiden."

"Jag har så himla ont i halsen!
Då har du gjort en klassiker!
Vadå?
Sugit kall kuk!"

"Livet är en lång djävla skitkorv, sen är det bara att tugga i sig typ."

"Kan nån micra vinet?"

"Skidor? Skärp dig!"

torsdag, mars 12, 2009

Sälen

Kaffe i koppen och färg i håret. Snart, alldeles snart är jag redo att åka till Sälen. SDB kommer förbi och hämtar mig och Ullis här. Jag tittar på all packning och all alkohol. Vi är tre personer vi har tre dunkar vin, 1 platta öl och 1 flaska whisky, hmm kanske lite fel fokus. Ja man behöver ju inte inta all medhavd förtäring.

Mina båda juveler sover fortfarande, jag skickade tillbaka storasyster till sängen med skolförbud. Storasyster tillhör den här klicken duktiga kvinnor som aldrig skulle stanna hemma från skolan. Nu har hon ont i örat, halsen och en tand och började göra sig i ordning för skolan. Marsch pannkaka tillbaka till säng och hon gjorde som jag sa. Jag måste överföra lite av min lättja på dotter, så att hon inte springer in i väggen. Lillebror har inte rört sig inne på sitt rum. Där ska jag in och ruska om en stund. Mina älskade barn ska vara ensamma här hemma när jag är i Sälen. Blir skönt för dem, storasyster är mest irriterad liksom i förhand för att hon vet att hon kommer att få göra allting. Lillebror är inte irriterad alls och förstår inte alls omgivningens synpunkter.

Dödskalleskidor, lillebrors skidbrallor och anorack, så kommer jag svisha ner för barnbacken...

onsdag, mars 11, 2009

Skillnad

Sonen: Men det är ju skillnad!
Jag: Vadå skillnad?
Sonen: Hur ska jag förklara? Storasysters klass är typ vi går till biblioteket och läser alla djävla böcker som finns där. Min klass är mer typ vi går och skjuter upp lite horse.
Jag: Ok got the message.

tisdag, mars 10, 2009

Sälen

Torsdag morgon åker galsen till Sälen igen. Vi blir åtta, inte sexton som jag trodde, åtta st åker till Åre, det hade jag missat.

Hursom, vi åker till Sälen, i år ska vi inte helraka någon på afterskin, inte hänga stringtrosor i lampan, inte spilla på oss och hänga in oss själva i torkskåpet, inte förföra rörmokare så de får dödsångest, inte gråta för att någon har kapat topparna på skidorna (då dom satts på bak o fram), inte bugga med grannarna hela natten, inte spilla rödvin i precis hela sängen, inte ta botox efter afterskin, inte heller restylan, inte knacka varenda öl vi ser, inte somna i bastun, inte glömma fräscha innan vi ska till Högfjällshotellet, inte hota garderobieren till livet på Högfjällshotellet. Nej i år ska vi till Sälen för skidåkning och kontemplation. Vi är ju mogna kvinnor herregud!

Snälla - skjut mig någon.

Allvarligt. Jag brukar säga att jag är relativt fit för att vara i min ålder. Yoga en gång i veckan, gym sporadiskt, joggning sporadisk. Hur som jag brukar förmedla att jag är i form. I går höjde jag mitt höj och sänkbara skrivbord och har jobbat stående i två dagar. Jag har grym träningsvärk i vaderna. Nu förstår vilken djävla träningsfejk jag är. Jag kan inte ens jobba i kontorslandskap utan att få träningsvärk. Snälla - skjut mig någon.

måndag, mars 09, 2009

fredag, mars 06, 2009

Nu är det krig.

Nu är det fan krig. Är det krig han vill ha är det det han ska få. Jag har smidit planer sedan 03.00 hur jag på ett så smärtsamt sätt som möjligt ska plåga John Blund till döds. Jag kommer inte sakna honom shit. Han gör inte sitt jobb här vid Danvikstull. Hans gerillakrig mot mig är fan ta mig bland det värsta jag varit med om. Kom ihåg var ni läste det först.. "John Blund är död".

torsdag, mars 05, 2009

Chefen från helvetet

Nya chefen från helvetet, Grodan Boll, som jag berättat om tidigare...är en större idiot än jag trodde.
Idag på säljmötet informerade jag om en urbra säljidé som jag hade. Alla sa: skitbra idé. Grodan Boll sa
- Urbra. Sen fortsatte hon:
- Kanske du Anna, kan göra en kartläggning över detta så att vi kan gå vidare.

Och jag tänkte är du dum i hela huvudet. Det var min idé.
Varpå jag säger: Kanske bra om jag tar det i och med att det var min idé.
Grodan Boll såg riktigt besvärad ut och sa att kanske både Maja och Anna kan kartlägga detta.

Alltså jag är ju inte dummare än att jag förstår att kvinnan inte tycker om mig. Jag förstår bara inte varför. Dessutom djävligt oproffsigt om man har personalansvar att inte kunna hålla lite ordning på bitarna.

Sen kan kvinnan inte rå för att hon ser ut som Grodan Boll...

Insomnia...

Somnar vid elvasnåret nöjd och glad. Vaknar och inser att klockan är halvtre...tre och en halvtimme innan jag ska gå upp och jag hatar det. Nu är klockan halvfem, en och en halvtimme innan jag ska gå upp. Två timmar av kvalitetsTV har förlöpt. Jag gäspar, men somna, nej. Ikväll ska vi hem till kollegan, till hennes nya etta på söder och jag vet redan nu att jag kommer sitta som ett bombat djävla skithus och bara önska att jag fick sova.

VAD ÄR GREJEN MED ATT SOVA...sov för i helvete. Jag tror att John Blund för något djävla gerillakrig med mig för att bevisa något. Vad vet jag inte. Jag vet verkligen inte vad jag har gjort honom eller någon annan för att förtjäna det här.

onsdag, mars 04, 2009

Dagens I-landsproblem

- Du kommer att få problem om jag kör upp min moped i arslet på dig... säger lillebror till storasyster.

- Du kommer att få ännu större problem om jag kör upp min Peugeot 1007 i rykarn på dig...säger storasyster till lillebror.

Jag myser och känner att det är dagens I-landsproblem.

Lillebror känner sig trängd och avslutar det hela med att säga att vi båda, storasyster och jag, är tjocka och efterblivna. Och vi svarar... vi älskar dig också.

Nån timme innan det är hände har storasyster och jag tjatat på lillebror att rulla.. och då inte rulla skinn som det flitigt diskuteras här hemma nu, utan chokladbollar ska rullas..lillebror hotar att olla alla bollar... då inflikar storasyster.. men då får du ju negersnopp.

Ja mina vänner här har ni nivån på våra diskussioner, lite högre höjder når dem när storasyster och jag tillsammans översätter en text om Afghanistans ekonomiska framtid, men inte mycket högre. Nivån är angenämt låg.

tisdag, mars 03, 2009

Dom har fattats mig...

Och så kom dom, finally! Som jag väntat. Dom ramlar in med alla sina väskor, tv-spel, datorer och golfklubbor. Å jag märker att jag spinner som en nöjd kattmamma. Dom är här nu hos mig. Dom har fattats mig. Jag säger till sonen att jag bestämt mig för att inte ta det personlig att dom så sällan är hos mig.

- Precis så är det, säger han. Inte personligt alls. Hade du bott kvar i huset hade vi varit mer med dig än med pappa.

Jag vet att det är så. Men nu, just nu spinner jag och känner mig hel en stund.

måndag, mars 02, 2009

Lite komplicerat

Och så får jobbarkompisen ett sms:

"Hejsan, Jag har haft en kontakt med dig som jag inte borde haft. Jag var på nätet och sökte av nyfikenhet och den kontakt jag haft med dig där som ledde till sms-kontakt är fel. Jag har själv agerat fel som besvarat. Föreslår att vi inte kontaktar varandra mer. Tack"

En halvtimme senare ringer han..
"Du fattar va.. Hon har rotat i min telefon, jag var tvungen. Jag är så himla trött på henne." Han har dessutom suttit hos polisen i 72 timmar efter att ha daskat till frugan.... Å det känns som kollegan börjar vackla.

En bra måndag

Jobbat hemma. Talat i telefon mest hela dagen och gett råd och stöd. Blir så fascinerad att de lyssnar och dessutom tycker det är bra.

Högsta chefen ringen hem om en skitsak. Han vet att han inte hade behövt ringa, jag med.

Ätit två vårrullar. Imorgon kommer dotter för att vara hos mig ett par dagar. Känns bra i magen. Riktigt bra. Jag saknar dem när dom inte är här.

Det blev bra...

Helgen blev bra...

På fredag sammanstrålade jag med maken och Robert på Gondolen. Roberts tatuering var riktigt vacker. Blir rörd när jag tänker på att det alltid var Robert och hans mamma. Pappan stannade i Göteborg och hörde aldrig av sig. Efter Robert har han fått fem barn med fem olika kvinnor. Well well..

På lördagen kom galsen vid fem. Lotta fyllde fyrtio och henne firade vi med besked på Norra Brunn och sedan vidare till söder...hem vid tre.

Söndagen gick i kontemplationens tecken. Far är på ingång från Palma och nästa vecka kommer syster för då åker vi till Sälen igen.