fredag, februari 29, 2008

Krossade illusioner

Dotter kommer förbi mitt jobb och säger att hon vill hänga med mig ikväll. Yihaaa.. Jag är inte helt körd. Vi bestämmer att vi ska gå på bio. Jag säger
- Jag vill se den där nya filmen med Persbrandt.
- Nej den verkar så obehaglig, de är otrogna och så i den, säger dotter.
- WTF, det är alla nuförtiden, get a grip, säger jag.

Mina arbetskamrater ser häpna ut och säger att jag nu krossat min dotters illusioner.
Men hur var det någon sa, när man blir äldre blir vägen bredare.. Skulle vara skönt att ha haft en bred väg redan som ung tycker jag. Så jag anser nog att jag mera hjälper än stjälper.

Well, well vi får se vad det blir för film.

torsdag, februari 28, 2008

Många

Värsta Taikonlägret hade vi inatt. Dotter hade kompis här som sov över. Pappa sov också här. Jag och pappa kamperade ihop i vardagsrummet. Gick bra förutom att hans gomsegel är väldigt slappt...
Kände mig rik när jag tittade mig omkring kl. o6 imorse.

Iförmiddags åkte pappa till Linköping för att fortsätta sin provtagning på det som har börjat växa på hans bröst.
- Kanske snart måste köpa B-kupa, säger han.

Begåvningsreserven

Jag refererade till en person och sa
- Han tillhör inte begåvningsreserven precis. (Och menade då att han inte var speciellt begåvad)

Personen jag pratade med sa då till mig att jag nog använda uttrycket felaktigt. Att jag skulle säga att han tillhörde begåvningsreserven om jag ville påpeka att han inte var vidare värst smart. Personen förklarade att begåvningsreserven är typ dom som sitter på avbytarbänken och inte får vara med..typ reservlaget.

Jag å min sida menar att begåvningsreserven är de som är väldigt smarta.

Jag har nu googlat det här och får inte rätsida på det. Det tycks som om vi båda har rätt, vilket ju känns märkligt då det har diametralt olika betydelse.

Vad tycker ni, vill ni eller vill ni inte tillhöra begåvningsreserven. Då utgår jag från att alla vill vara lite smartare än alla andra för det vill vi väl?

onsdag, februari 27, 2008

Sälen

Hemma hos liten syster. Hon har bara bott i sin lägenhet i två timmar när vi träffas där och planerar Sälen. Det tar bara drygt en kvart att gå mellan våra lägenheter. Känns tryggt och bra...
Som sagt MysMaria, M, H, liten syster och jag planerar Sälen. Far sitter med och lyssnar, efter ca en timme säger han
- Ska ni överhuvudtaget åka några skidor?

Det struntar vi nog i, vi är nio st som åker till Sälen, finns mycket annat kul att göra. SATS och afterski, god man och dryck, allt jag behöver. Jag är en lättroad kvinna.

tisdag, februari 26, 2008

The worrying kind

Varje år likadant. När det är dags för revision får jag tamefan magsår!! Känner mig så in i bengen skyldig. Tror varje år att revisorn ska ringa och säga:
- Det blir fem år enligt bokföringslagen.

Inte en enda gång under dessa fem år har revisorn haft några synpunkter. Så varför jag oroar mig kan nog ingen sund människa begripa, men jag kan konsten att ligga vaken i flera timmar och oroa mig över saker jag ej kan påverka. Så djävla onödigt. Tror bestämt att jag ska sluta med det nu. Så. Nu är det slutoroat.

Fuck you nästa år, revisorn. Gör vad fan du vill. Jag tänker inte oroa mig över det...

måndag, februari 25, 2008

Nu börjar festen...

Dotter och jag har rekat Guitar Heroe och SingStar här ska partas... Satt insynsskydd på grottans fönster så nu djävlar.. här ska det sjungas.

söndag, februari 24, 2008

Pimpa

Maken här på middag.
Sonen: Allvarligt pappa, du får hejda henne (läs Maja) nu.
Maken: Vadå?
Sonen: Hon håller bara på att inreda. Hon har till och med pimpat toaletten.
Maken: Va?
Sonen: Hon har en fucking segelbåt i toalettstolen.

Meeeh, köpt en spolpryl till toa, big deal!!!

Fetute

Nu kommer jag ihåg varför jag köpte hörlurar till sonen. Hörlurarna är kvar i huset, här i grottan finns inget sån't. Jag säger
-Allvarligt, måste du ha den där låten på repeat i flera timmar?
- Vadå, jag har inte spelat en enda låt mer än en gång, säger sonen.

(Jag är så djävla fetute just nu....)

Inga problem

Alvén säger i morgonTV att hon tror att alla gillar problem. Det är ju själva grejen, säger hon. Att ha problem och sedan lösa dem.
Problem my ass. Jag vill inte ha några. Aldrig någonsin vill jag ha problem. Jag vill glida omkring i tillvaron på en räkmacka utan problem. Det vill jag.

Skithus

När jag tittar mig själv i spegeln och tycker att jag ser ut som ett bombat skithus påminner jag mig själv om att det faktiskt var två som tutade igår. Två! Vad är det för perversa typer som tycker om bombade skithus?

lördag, februari 23, 2008

Vi är en brokig skara...

Fredagens Undici blev Ikea med liten syster och pappa istället. Även middag intogs där. Sedan irrade jag och pappa i Aspudden för att köpa en brun ryamatta som jag hittat på blocket. Vid niotiden landade vi hos liten syster för att titta på Lets Dance då hade också MysMaria kommit dit med sin son. Vi är en brokig skara som nu slagit våra påsar ihop, brokig men barsk och stark.

Imorse steg jag upp med tuppen och begav mig till SDB Kalaskransen i Midsommarkransen. Där har jag varit Dagny hela dagen och jag tycker det är så skitroligt.
- Okej, du ger mig sex så får du en tjuga av mig, säger jag till en manlig kund i 30-årsåldern.
- Ooops, hur lät det där, säger jag och mannen börjar rodna våldsamt...

Liten syster med barn, pappa och jag äter middag hos SDB och tittar på Mello. SDB har en förmåga att göra det så skittrevligt runt sig var än hon är. Det är bara så att man vill vara i hennes närhet.

Nu väntar jag på att dotter ska komma hem till mig. Jag vill att hon ska vara hos mig NU!

torsdag, februari 21, 2008

Sonen försöker hjälpa

Jag: Vi måste börja tänka på stålarna nu, det går inte att bara spendera.
Sonen: Hur då?
Jag: Ja vi kan inte äta oxfilé varje dag. Vi måste tänka på vad vi handlar annars räcker inte mina pengar.
Sonen: Ok, vi kan ju göra så att dom veckor jag är hos dig kan ju jag försöka äta hos mina kompisar....
(Jag förklarade att det inte var så illa..)

Tvättstuga

Jag har varit i tvättstugan. TVÄTTSTUGAN. Sprungit upp och ner i trapporna och rensat luddfilter. Och flyttat mig tjugo år i tiden. Jag kan inte bestämma mig. Bra eller anus. Bra, tvätten blir färdig. När man tvättar i huset blir det som ett dj-a kretslopp, det tar aldrig slut. Nu har jag i och för sig de tre senaste åren enbart haft tvättmaskin ingenstans att torka det hela. Så det har varit en grå geggamojja med kläder.

Alltså, då har jag bestämt mig för att det är bra med tvättstuga.

Vilket moget beslut, jag tvättade istället för att besöka Royal Vikings Skybar. (Vilket kanske inte gör så mycket då skybaren blivit lite finlandsbåtsvarning nuförtiden).

Dyr snabbis

Väninnan: Det blev en väldigt dyr snabbis.
Jag: Vadå? Tar han betalt?
V: Nej, Dagenefterpiller 150:- CityAkuten 260:- Medicin mot urinvägsinfektion 260:- 670 spänn och det var fan inte ens bra.....

onsdag, februari 20, 2008

Veckan...

Måndag: Hockyfiket - jag krängde toast och korv som värsta Dagny.

Tisdag: Bistro Jarl och Riche - jag drack gott vin med nygamla väninnan. Vi var i Venicebeach ihop för (hör och häpna 27 år sedan) nu hänger vi på Riche som värsta partypinglorna...

Onsdag: Idag skulle det vara bokklubb tyvärr inställd pga, utlandsresa, man på tjänsteresa, sjuk mor och annat som gör att man inte mäktar med. Tråkigt för vi har alltid väldigt givande diskussioner - ja ni kommer ihåg blekta anus och dylikt. Men inte något ont som inte har något gott med sig. Dotter ringde och frågade om hon fick komma hem till mig. Så vi ska äta fruktsallad och titta på Greys Anatomi. Lovely.

Torsdag: Skybaren med en kompis jag inte träffat på säkert 15 år (eller tvättstugan). Känns som tvättstugan ligger risigt till. Man känner sig fan handikappad utan tvättmaskin...

Fredag: Bord kl. 21 på Undici.

Lördag: Jobba hos SDB som inte har personal. Tycker om att vara Dagny. Kanske inte kl. 08.00 på morgonen. Måste komma ihåg att ta det lugnt på fredagen.

Köpt kort på SATS, när ska jag få till det...

måndag, februari 18, 2008

Min väninna dejtar en gift man on a regular basis. De träffas en till två ggr i veckan och har det jättebra när dom träffas. Nu ska mannen åka till Florida med fru och barn.

Väninnan sa:
- Jag hoppas hans fru blir uppäten av en krokodil...

Så har vi gjort Birka Paradise

Ja, så har SDB och jag gjort Birka Paradise också. Hand i hand med kryssningsvärden kändes det som vi tömde samtliga barer, dansade alla danser och sjöng alla schlager man kunde hitta på. Vi var jättefina och jag fick sova själv i hytten... Vi samlade kraft på vägen hem, SDB körde en 80 minuters spabehandling. Jag själv sov mig iform.

Han kom fram till mig och sa:
- Helt fantastiskt, jag såg dig redan i terminalen. Ibland vet man bara att det är rätt. Du är verkligen kvinnan i mitt liv. (Samtidigt som han räckte fram en ros till mig)

Kul, synd bara att han var över 60 år...

lördag, februari 16, 2008

SDB och jag och Birka Paradise.. intressant

Precis kört ett pass på SATS. (Gjorde jag igår också faktiskt). Tagit en promenad i det fantastiska vädret, ätit urgod lunch. Nu skulle jag bara vilja lägga mig på sängen och sova en stund. Men se det går inte, täcka gråa hår, befria kroppen från övrig behåring. Ansa noppa och smörja.
Ikväll åker Superduperbästisen och jag en tur med Birka Paradise. SDB har fått en kryssning med mat i present. Jag tänker på reklamen, "Det är här det händer (den tjocka fyrtioplussaren som får till det med en en tjugotaggare) Ha, ha, ha. Ska blir intressant det här. Återkommer om det eller kanske inte.

Sonen är glad och jag med!

Nu är jag en glad kvinna. Sonens kompis har med telefonsupport av sin bror, fixat vårt trådlösa. Ilike.
Jag sa:
-100 kr till den som får det att fungera, då tog det 30 minuter så funkade alla tre datorer.

fredag, februari 15, 2008

Graven är djupare

Alex Skjylman, Shultzman, Schulman. Ha, ha, ha,
Refererade till sin terapeut - Terapeuten hade sagt, vet du vad enda skillnaden mellan samma hjulspår och graven är? Graven är djupare. Tål att tänkas på.

Det går långsamt

Varit inne på "Grannar" och skickat mail till en kille som jag hoppas ska svara att han jättegärna vill komma hem till mig och fixa min nya dator och trådlösa router. I samma sekund jag skickade mailet tänkte jag styckmördare, våldtäktsman, stalker... Tror i och för sig inte att jag behöver oroa mig. Han har inte ens svarat...

Annnars har jag för första gången sagt att jag är ensamstående mamma. Lade om DN-prenumerationen och frågade om de inte hade någon ensamstående-mamma-rabatt. Säljaren drog av 50% direkt. Yihaaaa.

torsdag, februari 14, 2008

Alla hjärtans ...

Alla hjärtans dag. Köpt ekologiska, fairtrademärkta hjärtan till vårt möte om etiska fonder. Det är väl det närmaste man kommer någon form av "alla hjärtans dag"....

Polsk gästarbetare

- Jag är som en polsk gästarbetare. Jag sover på min arbetsplats, säger pappa efter att ha vaknat upp i målarfärgsdimmorna.

Han har det stimmigt nu stackarn. Både jag och liten syster tar hans tid i anspråk. Det renoveras, köps på blocket, åks till IKEA och andra små ärenden utförs av pappa. Han suckar, men jag tror att han är väldigt lycklig över att få vara i i alla fall två av hans tre döttrars vardag.

Både syster och jag har noterat att han inte är någon vidare värst finsnickare... Igår visade sig att han monterat gångjärnen helt fel på systers garderob vilket resulterade i att en ny dörr måste inhandlas.... men vi är som sagt tacksamma för hans hjälp.

tisdag, februari 12, 2008

Djävla skittrådlösarouterhelvete

Hur svårt kan det vara att få trådlösa nätverket att funka. Nu har vi tre bärbara datorer men bara en dj-a sladd att dela på. Plättlätt, sa killen på Elgiganten. Plättlätt my ass.

Ny vän

Jag har en ny vän. Micke på Riksbyggen. Han har fixat elementet.

- Japp, då var det klart. En termostatsticka som måste bytas. Inga problem. Är det något är det bara att ringa. Jag kommer ju fort. Du vet huset du bor i är gammalt... ringer Micke och säger.

(Vad Micke inte vet är att han just commitat sig med djävulen. Jag kommer ringa Micke om allt. Stackar Micke...undrar om han kan ta tvätten nästa vecka...)

måndag, februari 11, 2008

Det blir bra...

Tvättstuga. Bokat tid, men allvarligt, om två veckor och den dagen har jag ju bokat in skybaren på Royal Viking. (Jag vet finlandsfärjevarning...) men nu måste jag i alla fall avboka för jag har ju TVÄTTSTUGAN... Det här känns annorlunda. Kanske ska jag köpa papperstrosor.

Och dotter har duetten "Om du lämnade mig nu" med Winnerbäck pch Miss Li på fucking repeat har hört den nu 10 ggr och den blir bara sorgligare och sorgligare för varje gång jag hör den.

Dotter och jag i soffan och väntar på att City Akuten ska börja. En tv... Och elementet i ena rummet funkar inte så jag har tänt 30 värmeljus i dotters rum och hoppas att Riksbyggen har lust å fixa elementet imorgon.

Det blir bra det här...

Stretchprogram my ass....

Undrar vad den som googlade "stretchprogram snoppen" hade för mål. Undrar också om han/hon fick några tips när han/hon hamnade hos mig...

söndag, februari 10, 2008

Idag flyttar jag...

Idag flyttar jag till grottan. En trea på nb i ett "nästan" ok område. Maken och jag tar ett break efter 26 år. Vi behöver andas lite både två. Inte värst dramatiskt.
Vi har målat, skruvat, spikat och burit. Har fått ett rivningskontrakt så det är svårt att veta var man ska lägga ambitionsnivån.

Jag: Då sover jag och barnen i lägenheten inatt.
Maken: OK, det blir bra
Jag: Jag tänkte göra en lasagne till middag ikväll, du kan ju äta middag med oss då.
Maken: Ok, det blir bra

(Så egentligen inte så stor skillnad)

Barnen är väldigt krassa. Finns det bredband och hur snabbt? Finns det kabelTV och hur många kanaler? Detta hade jag som den smarta kvinna jag är fixat innan barnen informerades om vårt "andningshål".

Ingen tvättmaskin, ingen bil och ingen diskmaskin tillhör det mindre charmiga i kråksången. Men WTF, som Skilda Pappan säger.- Det blir bra till slut och blir det inte bra så är det inte slut.

Igår sa jag till maken,
- Jag känner att jag måste blogga om att vi ska "breaka"
Maken svarade
- Det blir ju alldeles utmärkt - skriv att jag behöver kött...

(Så nu har jag gjort det. :) Men vänner FYI den som stöter på min make är jag tvungen att skjuta.

lördag, februari 09, 2008

Christer Sjögren - hur tänker han?

Maken, Robert och jag kollar mello.
Christer Sjögren, I love Europe. Allvarligt, jag trodde det hela var ett skämt. Vi konstaterar också att vi hellre skulle fnaska än att doa till denna piiiiiinsamma låt. Pinsamt att han ens blev uttagen, så skämmigt att han vann. Vi får ju vad vi förtjänar men vem fan röstade på Christer Sjögren... inte jag!

Tonårsfylla..

Kl. ett i natt ringde telefonen.
Moa: Jag tror det är lika bra att ... sover kvar här för han har druckit så mycket så han har kräkts.
Maken: Det tror inte jag. Jag hämtar.

Imorse vid frukost.
Jag: Hur är det idag da?
Sonen: Det är ok. (petar i havregrynsgröten...) Jag är inte så hungrig bara. (lite grön i ansiktet)
Jag: Så det blev inget knulla igår då. Ha ha ha ha ha

Sms:ade Moa i morse och tackade henne så mycket. Jag väljer att se detta från den positiva sidan, ungarna vågar ringa hem. Känns tryggt.

fredag, februari 08, 2008

Huset som gud glömde

Liten syster och jag är på 91:an på söder. Lite av huset som gud glömde... För ett år sedan satt vi där och åt någon oxfiletoast och rödvin. Idag nachos och rödvin. Bra men ändå lågmält då vi på heder och samvete saknade mor. Vi kommer tillbaks 2009, kanske är då samma servitris kvar och samma man med kommunaloverall.

onsdag, februari 06, 2008

Ett år..

Imorgon är det ett år sedan liten mor lämnade oss. Då, för ett år sedan, gick jag och liten syster på Söders sunkigaste krog och drack rödvin medan vi väntade på att sjuksystrarna skulle göra iordning mor. Då bestämde vi att det skulle bli en tradition (inte att någon skulle dö) utan att vi den 7 februari varje år skulle besöka sunkstället. Så det gör vi imorgon liten syster och jag, dricker vin på sunkstället.

Vi blandar INTE cocacola i rödvinet. Vid förra årets besök fick vi inget glas till colan med kommentaren
- Jaha, jag trodde ni var serber som jag, vi blandar cola i rödvinet. Testa det är jättegott.

Veckan innan togs litensyster för Irakier.

tisdag, februari 05, 2008

Har så det räcker

Far är hemma från Palma och agerar nu hustomte. Känns jättebra att ha honom närvarande i vardagen. Vi sjunger tillsammans i bilen, Are you lonesome tonight, Tennesee Walz, på högsta volym. Riktigt gamla godingar.

Mycket mer behövs inte.






Dom små detaljerna...2


måndag, februari 04, 2008

Dom små detaljerna...1


Byter tjänster

Middag igår hos SDB. Maken och Robert skulle hänga upp lampa. Hon är smart min Superduperbästis. Förra veckan bjöd hon in sin kompis målaren med familj på middag. Då fick hon tapetserat på loftet. Också då bjöd hon på en gudomlig middag och alla är glada. Så himla bra.

Igår åt vi

Förrätt: Löjrom, lök, gräddfil på SDB hembakta knäckebröd
Huvudrätt: Färsk stekt gös med stekta champinjoner i gräddsås och pressad potatis
Dessert: Glass och färsk frukt alltså färska blåbär och jordgubbar. Ja ni fattar nivån.
Och ett himmelskt gott vitt vin till det.

söndag, februari 03, 2008

lördag, februari 02, 2008

Liten mor och tvätten

Som jag tidigare berättat flödade alkoholen i vårt hem under vår uppväxt. För att beskriva liten mors alkoholstadie utvecklade vi systrar tvättsystemet...

LitenSyster: Har du pratat med mor? Hur var läget?
Jag: 40 grader fintvätt.
LitenSyster: Åh bra då kan jag ringa!

Skulle svaret vara 90 grader stenmangel skulle inget samtal ske.

Vi hade också 60 grader kulör, 70 grader vittvätt. Extra centrifugering kunde det också vara...

Låter bisarrt och det var det.
RIP liten mor.

fredag, februari 01, 2008

Degradera

Luftade vinet och kom och tänka på liten mor.

- Hans, nu måste du degradera vinet!

Hon lärde sig aldrig. Vi log alltid och i början korrigerade vi henne efter ett tag log vi.

Med tanke på deras vinkonsumtion hände det här väldigt ofta....

Stammar

Stammar du när du skiter också? sa maken och försökte på så sätt säga att jag publicerat tidigare inlägg två ggr.
Efter 26 år förstår jag vad han menar.

Tror jag måste döda

Morgonen med sonen var allt annat än trevlig. Sonen ska inte gå till skolan. Han får sedan fullkomligt frispel då alla hans jeans ligger i tvätten. Innan han går säger han ordagrannt (fortfarande vill jag slå honom på käften)
- När jag kommer hem ska jeansen vara torra. Fixa det!
(ja eller hur, jag ska springa med jeansen så dom torkar, i detta hus har vi varken torktumlare eller torkskåp)
Jag slog honom inte på käften, han hann gå till bussen innan jag kommit ur mitt chocktillstånd...

Efter skolan kom sonen hem som en solståle.
Han kramar om mig och säger.
- Förlåt, mamma. Det var en shity, shity morning...

Det är sån´t som hindrar en från att döda dom.