torsdag, januari 31, 2008

Kost

Lär känna en person genom kosten var det någon som sa.

Frukost: Hönökaka med messmör
Lunch: Heinz baked beans (kalla, direkt ur burken).

onsdag, januari 30, 2008

Lyssna lite

Tone: Du var så klok när du sa "Livet är det som är här och nu, vad väntar du på?". Jag har verkligen tänkt på det och börjat anamman det!
Jag: Har jag sagt det?! Fan, jag måste börja lyssna lite på mig själv...

Skitgris 2

Jag gjorde en dykning till in i sonens rum. 8 tomma 1,5 l petflaskor. 18 smutsiga "singelstrumpor". (Hela singelstrumpeproblematiken var löst i ett nafs.) Det räcker inte med Joreks fasta hand, måste fanimej ringa Anticimex...

Men igen, är det verkligen jag som skriver detta? Jag måste skaffa mig ett liv..

tisdag, januari 29, 2008

Same Same

Det tar lika lång tid att skruva ihop ett diskställ från IKEA som åtta stolar från DUKA. Jag har just provat..

Oboy

Maken: Läste Ugglas blogg, han undrar precis som du.
Jag: Undrar vadå.
Maken: Ja, det du har sagt i flera år.
Jag: Vadå?
Maken: Han undrar också varför det är ett ollon på Oboy-paketet.

måndag, januari 28, 2008

Kajsa igen...

Gjorde det igen. Trollade med vad köket förmådde.
Lax, nudlar och en underbar kokos/ananassås och hade en urtrevlig middag med dottern.
Jag är fucking fenomenal.

Skitgris

Jag har tyckt att dricksglasen försvinner. Tänkt att de har väl gått sönder. Nu är sonen i Idre så jag kommer in i hans rum. Där står nio (9) skitiga dricksglas... Är inte helt säker på att jag vill leta vidare i hans rum..

söndag, januari 27, 2008

Lördag kväll - häpp

Sonen på väg till Idre
Dotter på fest
Maken på stan med Robert.
Till och med grannens katt bestämde sig för att vara hemma hos sig!

Å jag blev över...

lördag, januari 26, 2008

Lasse 44

"jag är en normal kille i dom besta åren så jör vad ni vill tjäjer och ni får ej vara hund rädda för då kan ni ine träfa mej. ha en bra dag nu vet jag inge mer så är det nå got ni undra över så tveka e... "

Eller hur! Stor chans....att någon skulle ta kontakt med Lasse 44. Allvarligt kan ingen hjälpa honom...

Hockey

Precis tillbaka från Globen. Djurgården - Linköping 6-0. Det är lycka, blir så oerhört glad när Djurgården vinner. Kisa sjunger för full hals Åh en sådan härlig dag, Djurgår´n vann, Djurgår´n vann. Träffade Lasse Björn med fru Greta. Greta som brutit lårbenshalsen för 8 veckor sedan men vägrade använda krycka för att det var genant. Lasse sa -Hon använder mig som krycka. (Jag tänkte, det finns sämre val av krycka) Han är fortfarande oerhört stor och reslig.

Maken delade ut pris. Pris till Falk som gått om honom i antal matcher i Djurgården.
Jag sa
- Dela ut pris, du skulle för fan skjuta honom... eller i alla fall klippa hälsenan så han inte kommer upp i samma antal matcher.
Maken var helt oförstående till mitt förslag. Så han delade ut pris och blommor. Maken är och har alltid varit mycket trevligare än jag och det är ju en djävla tur.

Tillbaka

En bacill har flyttat in i min kropp vilket resulterat i att jag det senaste dygnet fått dricka blåbärssoppa och äta skorpor.

Riche i torsdags var riktigt kul. Tone tuck ilade iväg mitt i allt och lasrade bort sin vårta. Renee och jag var kvar och inväntade yogakvinnan. Vilken kvinna sen, en sån man inte kan sluta titta på för att hon är så förbannat vacker, lägg till vältränad, trevlig oerhört framgångsrik på jobbet så förstår ni att man blir matt. :) Så himla roligt att träffa nya människor.
Rekommenderar inte att äta veg. sushi till lunch, glömma middag och sen dricka en massa glas vin. Inte bra. Att jag aldrig lär mig.

onsdag, januari 23, 2008

Jag var inte trevlig som barn, kanske inte nu heller...

Läser TrickyTrickys inlägg om mobbning, får en sådan klump i magen och kommer att tänka på min skolgång. Jag var en av de vidriga barnen. I mina skolor var det äta eller ätas. Jag åt och som jag och mina kompisar åt. Jag vet att mina systrar också åt! Det är någonting jag inte alls är stolt över idag.

Mor sa alltid med stolthet
- Det är aldrig någon som är dum mot mina döttrar.. (Hon frågade aldrig om vi var dumma mot någon...)

Nä tror fan det att ingen var dum. Dom vågade ju inte, jag slogs inte, men det gjorde en av systrarna. Jag var hård och kunde säga riktigt elaka saker. Jag bytte skola fem ggr under grundskolan och var på kollo 50 dgr varje sommar från det jag var sex år. Då gällde det att äta och inte ätas.

Jag undrar hur detta kunde gå mor förbi.

Det går bra nu!

Det går bra nu!! Riktigt bra nu! Uppskrivning med 400' i ett av mina projekt. Det går bra nu. la,la,la,la...Observera att det ska sägas the Petter-way, låter bättre då!

Och imorgon träffar jag två gamla vänner och en ny. Vin på Riche, ja jag sa ju det, det går bra nu.
Och dottern har vikt all tvätt igen! Kärlek. Så nu struntar jag i klumpen i magen, det går ju bra nu...

tisdag, januari 22, 2008

Gropar i stjärten..

Jag tycker om Gynning. Oerhört befriande och en självdistans som jag gillar skarpt. Fler sådana kvinnor och det skulle vara lite roligare på jorden. Hon är djup som ett askfat men va fan alla behöver inte vara så förbannat eftertänksamma. (Maken håller med, tror nästan han är lite småkär... i Gynning alltså!)

Skönt också att se att den fantastiskt vackra strippan hade gropar i stjärten. Då finns det fortfarande hopp om jag mot förmodan skulle vilja starta en karriär som burleskstrippa! Hörde jag någon som sa, många skrattgropar i stjärten tyder på ett glatt underliv.. Nehej, måste ha varit en hörvilla då.

måndag, januari 21, 2008

Sjunde februari

Nu närmar det sig, 7 februari. När mor dog sjunde februari 2007, gick jag och liten syster och drack vin på ett sunkställe på Söder. Då sa vi,
- Fan, det här måste bli tradition. Varje år den sjunde februari måste vi gå hit och dricka vin.
Nu är det snart dags.

Jag undrar så var det här året tagit vägen?
Läst självkänsla-nu-böckerna, frigörande andning, yoga för inre frid, att wäxa-kurs, att brytamönsterkurs, tränings- och spahelg, allt för att jag ska bli lite gladare/nöjdare/lyckligare vågare man väl knappast önska sig ens. Jag kan inte känna att det har blivit något bättre! När i helvete ska jag känna mig lite tillfreds? När ska det bli lite ok att hon faktiskt dog? Jag är fortfarande skitarg!

Vi kämpar på...

Planerar att som vi sa "gå på krogen" med min kompis ToneTuck. (Ja, jag vet vit månad men jag ställde ju in Idre då gills det liksom inte längre!) Det är inte helt lätt att synka det hela. Vi har bestämt torsdag. Jag inser att det är samma dag som jag har tid hos "min" frissa. Till henne (min frissa) är väntetiden tre månader och hon tar inga nya kunder..... Yeeee, jag är alltså skitglad att jag fått tid. Hon ska hjälpa mig få ordning på mitt hår som har dött. Döden växer ut och jag måste få hjälp att täcka gråa hår utan att för den skulle sabba hela frisyren.

Ringer ToneTuck för att säga att vi får träffas vid halvåtta för jag ska vara hos min frissa (som inte är blixten) vid fem. Då säger ToneTuck - jag har också en grej, kl. tio i nio men det går fort. Jag ska lasra bort en vårta på näsan.. men jag kan ta några glas vin först och sen kan jag ju fortsätta efter att vårtan är bortlasrad.. Det är på Kungsgatan så det är ju bra om vi går på nå´t ställe nära där.

Det är då jag inser att vi inte längre är purunga, men att vi kämpar tappert för att inte förfalla totalt.

söndag, januari 20, 2008

Tonårsmamma 2

Det är så logiskt - alla fattar utom du..med Petter på högsta volym. Jag i lilla vardagsrummet på övervåningen, dotter i sitt rum, sonen i sitt rum vi pratar med varandra på MSN. Då kommer sonen utspringande från sitt rum hållandes grannens katt som en kalashnikow. Alla skrattar utom grannens katt. (När jag läser det här inser jag att det hela måste upplevas för att vara minsta roligt).

Tonårsmamma

Jag: Varför hänger dina kalsonger blöta på gästtoaletten?
Sonen: Vi badade bubbelpool igår, hade inga badbrallor! (Kalsongerna luktar klor..)
Jag: Varför ligger dina jeans i tvättmaskinen?
Sonen: När vi badade bubbelpool spillde någon öl över mina kläder (Jeansen luktar öl...)
Jag: Så du var inte drängfull och pissade på dig eller kanske spydde..
Sonen: Nej.
Jag: Nähä.

(Jobbigt å vara tonårsmamma!)

Kajsa Varg

Känner mig så där rik och tillfreds när jag kan laga en god middag på det som finns i skåpen, utan att behöva gå och handla. När man bara svischar ihop något. Gjorde precis det.
Lövbiff, sherry, vitlök, senap och kelda. Till det pasta, sallad och ett gott rödtjut. Eller vad sa jag, vit månad var det ja... Väldigt gott!
Jag hör själv hur djävla präktig jag låter, så skjut mig då!

lördag, januari 19, 2008

Torka..

Så har maken satt hänglås på barskåpet! Alltså en riktig kedja med stort hänglås. Skitsnyggt. Vår yngre tonåring får nu svårt att fixa häxblandning. Våräldre tonåring har lyckats få nyckel.. med motiveringen att hon måste ha tillgång till skoputsarlådan (som av någon märklig anledning står i barskåpet). Ja jag har ju tidigare informerat att vi inte är den mest välstrukturerade familjen.
Jag och den yngre tonåringen har således inte tillgång till barskåpet. Det är ungefär det vi har gemensamt just nu. :)

Olika

Maken: Maja, vad kallas det när kvinnorna styr?
Jag: Matriarkat menar du?
Maken: Nej Utopi, var det jag for efter!

torsdag, januari 17, 2008

Jag kan flyga jag är inte rädd....

Chefen (Kramer): Du kan väl det här med mässor? Å internationellt arbete?
Jag: ?
Chefen (Kramer): Perfekt, då lämnar vi in anbudet på att sy ihop en mässa i Beijing. Du får stå som ansvarig!
Jag: ?

tisdag, januari 15, 2008

Plock, plock, plock

Jag: Plocka på ditt rum, Jorek kommer imorgon!
Sonen är tyst: Pust, stön, plock, plock, plock....
Jag: Kändes det som en bra idé att skjuta med din automatsoftairgun i ditt rum igår... Du trodde inte jag hörde va?
Sonen är tyst: Plock, plock, plock av liten gummikula....typ 3000 st...

Jag tror nästan att jag älskar Jorek.

Vem är jag?

Varje kväll kl. 23.00 säger Maken.

- Maja du är på TV! Du är fan Elaine....

Idag kl. 22.
- Maja du är på TV! Nu har du fått en EGEN tv-serie! Christine.. du är fan Christine!

Zlatan

Zlatan är kung. Jag tycker om människor som faktiskt säger att de har som mål att bli bäst! Att man sedan också lyckas är riktigt fantastiskt.
Zlatan blir ju inte heller sämre av att han har valt att leva med en tolv år äldre kvinna. Heder!

måndag, januari 14, 2008

Tröttsamt

Nå´n djävel kapade min e-postadress idag vilket resulterade att det formligen pumpade ut mail från min mailbox. Detta i sin tur gjorde att jag fick 800 undeliverable mail på inte så lång stund... Så himla tröttsamt.
IT-killarna tyckte det var oerhört kul när jag sa att det formligen sprutade... i min mailbox.
You wish!

söndag, januari 13, 2008

Snälla mamma

Dottern för många år sedan.

- Snälla mamma, om jag dammsuger kan jag inte få skura golven då?
- Okejra!

Målning är jobbigt..
Ringen

Barnens namn instansade runt om. Fint...

Snart vuxen

Dotter säger till sina vänner.
-Jag och mamma ska bli vuxna tillsammans nu!

Så riktigt min dotter, så riktigt. Tänk att det tar så lång tid för en del att bli vuxna. Jag tänker bättre sent än aldrig. Snart är jag vuxen.

lördag, januari 12, 2008

Rik

Min kompis silversmeden har gjort en ring till mig. Mina barns namn är instansade runt hela ringen. (Snart kommer kanske bild). Jag tycker väldigt mycket om ringen, barnen också. Tror de blev lite stolta att mamma ville ha dem på sin ring.

Annars är det videokväll med de fyra tonåringarna som hjälpt mig måla idag. Fantastiskt hur fort det går att måla tre rum när man är fem st. Känner mig oerhört tacksam att dotter bad sina kompisar hjälpa till. Så nu ligger de i soffan. Jag känner mig rik!

fredag, januari 11, 2008

Märkligt

Jag tar vatten, säger jag när jag blir bjuden vin på bokklubben. Då som i ett trollslag stannar allt upp.
- Vadå, vatten, säger alla unisont. Varför då?
- Jag brukar ta vit månad i januari och september, svarar jag.
- Varför då? Det är ju så himla trevligt och gott med vin, jag skulle aldrig ta en vit månad.
- Jag brukar ju göra det, för att se om det är några problem.

Sen blir det faktiskt en lång diskussion om hur trevligt, gott och mycket bättre det är att dricka vin. Jag försöker säga att det här kanske är kärnfrågan, varför kan vi inte umgås utan alkohol. Varför kan vi inte en fredagkväll vara utan vin. Ingen har lust, ork eller intresse att diskutera detta. Det är då jag hör mig själv säga, men ok då jag tar ett glas vin. Jag dricker två glas vitt vin till middagen och säger tack för mig kl. 22.30. Jag känner mig faktiskt inte alls nöjd med mig själv just nu. Och jag hävdar bestämt att man inte behöver dricka alkohol vid varje get together.

Blogging

"Hur i h-e kommer jag in på bloggen. Dels min, dels läsa din och kanske andra. Vet att du gav mig instrukt. men inte fan kommer jag i håg dem. Pls, skicka några bra saker att kunna runt "blogging" Pa"

Fick mail från pappa som sitter på sin soliga balkong i Palma.

Har nu skickat lite info kring "blogging". Fars finns att läsa på
http://kristerberg.blogspot.com/

Har inte varit frekvent uppdatering då "televerket" i Spanien kör lite maniana, maniana...

torsdag, januari 10, 2008

Jag måste skjuta mig själv...

Jag måste skjuta mig själv! Jag är mest lik Ross Geller av alla Friendskaraktärer enligt en quizz på Facebook. Jag levde i villfarelsen att jag var het och inne. Ross Gelller....

Kärlekens historia

Maken ska till S:t Petersburg och spela två hockeymatcher i helgen. Själv ska jag till Hantverkargatan på bokklubb...och så har jag vit månad så jag jag kommer att ligga på en annan nivå än de andra vid bokdiskussionen. Å andra sidan kanske de helt enkelt inte kommer på mig med att bara ha läst 100 sidor ur "Kärlekens historia". Säkert en urbra bok om man inte led av koncentrationssvårigheter...

Att maken ska spela matchen har medfört att han har nästlat sig in tre träningar hos Nackas juniorer och att det går litervis med zonsalva.

Jag erbjöd mig att smörja maken med "ozonsalva". Vilket maken tyckte var väldigt roligt och jag fick då en grundlig utläggning om var ozonhålet var och slutsatsen blev att det var det jag hade mellan mina lår. Förstår fortfarande inte logiken i det hela men maken var övertygad...

Soltorka

Tjugo minuter sol i har invånarna i Kronoberg fått under december månad. Tjugo minuter. Inte konstigt att folk försöker slå ihjäl varandra, begå självmord och är allmänt deprimerade.

Det är sinnesjukt, det kan inte vara meningen att vi ska bo här. Jag är övertygad att far gjorde riktigt rätt som nu sitter på sin balkong i Santa Ponsa. Det ska jag också göra så småningom, flytta till ett soligt, varmt land. Har bara inte kommit på hur, när och var jag ska flytta. Så jag har lite att fixa innan det är dax.

Dotter har halsfluss och äter penicellin, pencilin, peneccilin, äh skit samma, hon äter medicin och börjar bli bättre. Halsfluss tror jag inte man får så ofta i de soliga länderna och om man nu får det är det betydligt trevligare att vara sjuk när det är ljust ute än när man lever i en geggamojja som det är nu.

Känner mig inte riktigt som positivan idag, jag får helt enkelt ta och gaska upp mig lite... Det blir nog bra, det brukar bli det så småningom, bara solhelvetet kommer fram lite mer.

onsdag, januari 09, 2008

Nå´n knyter ihop säcken på nå´t vis

Någonstans finns det någon som styr. Ja, inte Gud eller Gudrun förstås, nå´t annat som gör att det går ihop på något sätt.

Fick idag inbjudan till Pub på jobbet med tema tjuv och polis. Så himla rätt... Jag kommer att bli skitsnygg i min present från Götblad. Förklädet med "Stockholms polismyndighet". Kanske skulle man skoja till det lite och bara ha en liten string under. Eller vid närmare eftertanke var det nog inte en så bra idé.

tisdag, januari 08, 2008

Kan själv...

Jag tycker att jag är ganska upplyst och med, men när jag ska låna sonens dator under tiden han tränar hockey (dotterns bärbara för 14.000:- höll i två månader och den dator som jag precis köpt loss från jobbet packade ihop) så spelar datorn själv Wow.... Det är ingen här och den håller på för fullt... Det springer gubbar med svärd i högsta hugg. Detta måste vara typ "botten" Anna. Så himla onödigt men det är väl som, varför slickar sig hunden i rumpan, för att han kan. Tråkigt är det i alla fall...

måndag, januari 07, 2008

Skohyllorna räcker inte till

Varit på gymet, det är så djävla mycket folk så att det inte finns någon plats att ställa skorna.
- Vad har hänt, säger jag till gymägaren, så här mycket är det ju aldrig!
- Det är alla nyårslöften som är här, svarar han. De försvinner i mitten på februari...

Det är som maken, förra året köpte han ett årskort för 4.200:-. Maken tränade 2 ggr, det är 2.100:- per gång. Måste vara Sveriges dyraste träningstillfälle och då hade han inte ens PT. :-)

Mitt nyårslöfte är att jag ska vara snällare mot mig själv. Inte ha så djävla höga krav och då och då tycka att jag faktiskt är helt ok. (Går sådär..., men jag kämpar på!)

söndag, januari 06, 2008

Folk googlar och kommer var som helst.. Det där lät bättre innan det skrevs!

Ja, vad ska jag säga. Folk Googlar på "russinsex" och kommer hit. Undrar om de blir besvikna?
Andra googlar "suger hästballe" och kommer hit. Sen har vi Milf, stjärt, skrotum - de kommer också hit. Vad besvikna de ska bli.... kanske ska jag börja lägga in bilder eller kanske inte.

Hur blev det så...

Dotter fick en digitalkamera i julklapp. Nu kan jag se exakt vad hon har för sig på sina fester. (Smyger in på Facebook och har koll på henne och hennes vänner.) Ser att hon är ett partydjur som sin mor... och är lite brydd över att vi nog snart kommer att springa ihop ute på stan när vi festar.

Sonen fick en bärbar dator i julklapp vilket nu innebär att han sover borta varje natt hos olika vänner. Han lanar och nigthgibbar och dricker en djävla massa redbull. Är kluven, känner att det är betydligt bättre än att som 16-åring vara ute på stan, men hur kreativt är det att spela WoW 24-7. Dessutom har dom spänt tandställningen så att kraken inte kan äta. Smal som en tångräka men med sixpack. Köpte Weightgainpulver till honom igår och serverar soppor samt barnmat. Stackare..

Själv fick jag som jag meddelat tidigare en kokbok och ett förkläde. Det har inte medfört några förändringar i mitt liv än...

lördag, januari 05, 2008

Stackars, stackars småkronorna

Så himla nära och så skiter det sig... Ändå, de har gjort ett fantastiskt jobb! Så synd om dom.

JVM

Sverige har kvitterat och Wikegård höll på att få hjärtinfarkt! Nu ser vi fram emot förlängning....

JVM

Precis varit på Hovet och sett Dif-Luleå. 5-2 till Djurgår´n gör att kvällen blir lite lättare. Nu hoppas jag bara på småkronorna. Syster och jag äter god fläskfil´e och laddar inför matchen. Å jag är redan hes efter Djurgårdsmatchen.

Go småkronor, go!

Äntligen, äntligen fick jag en julklapp...

Syster läste bloggen så när jag klev innanför dörren för att äta middag hos henne stack hon till mig en julklapp!
- Läste att du inte fått något julklapp. Så varsågod, här har du en. God Jul!

Så nu har jag ett förkläde med ett skitstort polismärke på bröstet med texten "Stockholms polismyndighet".

Tack Karin Götblad. Den sitter fint.....

fredag, januari 04, 2008

Junior VM

Sverige i final. Det är mumma.

JVM och nätbrynja

JVM Småkronorna - Ryssland 0-0. Så kul att se men ack så kul att höra Wikegård. Wikegård är fantastisk.
Maken har faktiskt vunnit JVM en gång för länge, länge sedan. Nu är det nötter och bira inför denna match för makens del och när jag tittade sist hade ännu inte någon nätbrynja trätts på. Det är jag tacksam för.

Och nu gjorde ryssdjävlarna 1-0. Sorg....

torsdag, januari 03, 2008

Dom är stora nu

När morgontidningarna (ja vi har både DN och SVD av någon outgrundlig anledning) ligger på köksbordet när jag kommer ner till frukost, vet jag att barnen kom hem sent....

onsdag, januari 02, 2008

Inte så fokuserad

Bokklubben (den där vi mest dricker....) läser denna gång "Kärlekens Historia". Har svårt att komma in i den boken, men jag kämpar på. Är nog inte så fokuserad för tillfället. Läste en bok nu när vi var i Palma. På planet sa jag till maken
- Jag har djävligt svårt att komma in i den här boken, en himla massa nya karaktärer hela tiden. Maken tog boken och läste på baksidan.
- Det du kära Maja kan ju bero på att det är en novellsamling....

Nytt år

På kontoret igen. Nyårsfirandet var trevligt med flygvärdinnorna med respektive samt Robert. Trevlig var namnet sa Bull. Vi hade samma meny som de senaste fem årens nyårsfirande. Samma diskussioner, nu lite mer åt klimathållet. Jag predikar... de övriga suckar och är ointresserade. I år diskuterade vi även världssvälten. Jag säger - det måste vara ett generalfel någonstans. Vi måste försöka göra något.
- Äh, dom krigar ju så djävligt där, dom får skylla sig själva....

Där någonstans förlorade jag min illusion om att jag skulle kunna komma dessa människor närmare. Maken och jag vinglade hem vid ett-tiden. (Då var jag så uttråkad så alternativet hade varit att somna i soffan. (Jag vill inte gå hem vid ett jag vill festa och dansa till 07.00) Det ska jag göra nästa nyårsafton..