tisdag, juli 31, 2007

Dottern goes abroad!

15 september åker dottern till England i tre månader. Så kul för henne! Så trist för mig! Pratade precis med modern i värdfamiljen där dottern ska bo. Landladyn bröt kraftigt på tyska, så dottern kanske kommer hem trespråkig!

Långsamliv

Startade dagen med en powerwalk med flygvärdinnan. 1 timme. Så skönt. Pratade, pratade och pratade. Hem åt lite lunch, sedan till gymet och körde trappmaskin och lite armar. När nu själen är bräcklig behöver kroppen vara i totaltrim.

Imorgon åker Maken och jag till Öland i tre dgr. Möter upp med Liten syster och Superduperbästisen. Ska bli så trevligt. Har svårt när de är borta längre stunder i mitt liv och nu har det gått en och en halv vecka!

Dottern vill inte följa med och sonen är med sin kompis i Rättvik. Vi åker alltså ensamma.

måndag, juli 30, 2007

Det blev bra

Det blev en bra middag. Och hela huset luktade såpa för Maken hade skurat hela huset medan Robert och jag var på gymet. Det kändes riktigt bra tills Winnerbäck sjöng Timglas jag började gråta. Det är lite bräckligt nu.

lördag, juli 28, 2007

Förberedelser

Förrätt: Kantarelltoast
Varmrätt: Grillad oxfile med helstekt färskpotatis och chevrecreme
Dessert: Mangosorbet med sås på hallon och mango
och en massa gott vin!

Maken och jag har handlat, förberett maten, vikt all tvätt (som tagit över vardagsrummet pga av renoveringen som pågått i två år...) dammsugit, skurat alla golv samt rensat bland alla skor.
Sonen har sovit. Dottern är hos sin kärlek V.

Förutsättningarna finns för att det ska bli en väldigt trevlig middag.
Robert, flygvärdinnan med make kommer hit vid sextiden.

fredag, juli 27, 2007

Same same

Kollegan: Hur gammal var han da?
Jag: I din och min ålder.
Kollegan: ?

Då slog det mig att jag är tio år äldre än kollegan.

torsdag, juli 26, 2007

Cat fight

Min katt dog i oktober. Jag har alltså ingen katt. Hur fan kan då två!! katter slåss på nedervåningen i mitt hus? Semestertider eller... Var är alla kattägare?

onsdag, juli 18, 2007

Sista minuten

Hemma efter en vecka på Zakynthos. Vi tog en sistaminuten efter att ha tittat på väderprognosen. Tycker om Grekland. Lite vemod dock, tror det är sista gången vi är på semester alla fyra. Barnen vill nog åka till Magaluf själva nästa gång. Och jag kan ju inte åka till Magaluf. Har svårt att se mig själv i magtröja och skumdisko. Så vad ska jag göra då, typ vandra i svenska fjällen? Not! Nä, sola, läsa och dricka Mythos. Det ska jag fortsätta göra. Och jag fjällar som fan också kan jag meddela.

Och så var det håret. Täcka gråa hår. Täcka jag vet inte, en hel djävla hink skulle jag behöva och doppa ner det salt- och solspröda håret i. Och nu brinner det i skallen också - kanske det går av och jag får typ Marie Fredriksson eller Annie Lennox frilla. Skulle nog bli snyggt det med. Måste jag spela in en skiva då? Tur att AllEars finns för försäljningen skulle nog inte gå lysande.

Och vi hade en egen ceremoni på Daphniebeach för Roger. Tände ett ljus och spelade Himmelen är blå med Ted Gärdestad. Jag grät och maken grät och barnen såg tagna ut. De övriga turisterna såg mest förvånade ut. Vi begravde ljuset tillsammans med en snäcka. Jag kan inte låta bli att skratta när jag tänker på nör Superdupebästisen, Roger, Maken och jag var på Riche (för många år sedan). Vi lekte "du har den" med Idomin. Moget, nej jag vet. Och min beiga kostym hämtade sig aldrig. Vi skrattade som aldrig förr. Tack Roger för allt det roliga. Det andra skiter vi i nu. Vi orkar inte vara arga på dej längre. R. I. P.

söndag, juli 08, 2007

Vuxit på Wäxthuset

Varit på Brytamönsterkurs på Wäxthuset. Jag och sex andra. Från kl. 17 fredag till söndag kl 16.00 har vi haft djupa diskussioner, blivit hypnotiserade och fått reda på vad vi befunnit oss i tidigare liv.
Okej here it comes: Jag är ett ledarämne, socialt geni, omhändertagande och ser till att alla syns i gruppen. Tidigare liv: indian, bränd på bål, superfattigt liv i Frankrike. Alltid oerhört kvinnlig!

Ledaren Ivarsson säger -Du är fortfarande väldigt kvinnlig i detta liv men med kraftigt manliga drag. Jag ser att du haft en "shity" barndom och att du därför har blivit, hård, karg och driven! Jag ser att du tagit tunga droger. Maja, det är inte alltid till gagn att vara så hård. Du måste vara liten ibland och ligga med huvudet i knät på någon och släppa taget. Gör det och blir dit liv lite lättare!

Jag tänker hur gör man då? Liten, aldrig! Jag är stor, stark och klarar mig själv.

Kärlek till Ulla, Karin, Anne-Marie, Bibi, Joakim och Lina som var på samma kurs. Människor som jag aldrig i min normala tillvaro skulle ha träffat. Köping, Mjölby och Piteå hos er finns det guldkorn.

Ser fram emot nästa kurs - Att växa. (Shit vad stor jag ska bli!) Huka er. Här kommer hon!

Kram.

onsdag, juli 04, 2007

The sign 10

Försov mig! Vaknade 09:47! Skulle vara hos SysterYster 09:45. Hoppade i jeansen, bh och linne. Ilade nerför trappan. Där satt elektrikern och drack kaffe med maken. (Jag var ingen snygg syn, stackars elektrikern!)
- Nu, vi måste sticka nu, säger jag.
Maken kör mig ssf (snabbt som fan) till SysterYster, som har ett superduperviktigastemötetdethäråretmöte. Väl där inser jag att jag glömt sätta på mig några trosor. Nej ingen felvänd string den här gången. Inga trosor alls. Å jag börjar verkligen tro att alzheimer light has gone heavy!

måndag, juli 02, 2007

Livet är ganska snällt då..

På stranden hela dagen. Sedan friskis & svettis med SysterYster. Maken kom dit med grill och mat och vin. Sedan kom Robert och MajaMakaron. (Jag är MajaMakrill säger syskonbarnen.) Så bra. Sol, vänner, vin och mat (och lite motion). Livet är ganska snällt mot mig just då.

Superduperbästisen kunde inte komma
- Jag gråter liksom okontrollerat. Jag måste stanna hemma. Polisen måste tro att jag är psykiskt störd om dom stoppar mig när jag kör bil storgråtandes, säger SDB

- Ja, för du blir ju alltid stoppad av polisen eller hur??!! säger jag.

- Nej men tänk om jag skulle bli det...

söndag, juli 01, 2007

Nu stänger vi av en stund!

- Vi dricker en djävla massa vin och stänger av, sa superduperbästisen.

Så vi drack en djävla massa vin och läste avskedsbreven och grät. R var en bra man innan han valde alkoholen.

Och skuld min bästa vän, behöver du inte känna. Du gjorde allt du kunde.