lördag, april 28, 2007

Jag hittade honom.

Jag har länge handlat Situation Stockholm av "min" gubbe på Slussen. Varje månad under lång tid. En dag var han borta. Det stod en yngre man och sålde tidningen. Jag har undrat mycket vart han tog vägen. Nu vet jag.
Sickla Köpcenter.
Jag säger: Men hej där är du ju! Jag handlade av dig på Slussen.
Mannen: Jag är som du förstå mobil! Vi ler i samförstånd. (Han är ju hemlös)
Mannen: Det är för kallt för mig att sälja i Slussen. Problem med lederna. (Han visar fram sin hand.)
Jag känner plötsligt sån ömhet för mannen. Nästan så jag börjar gråta. Det gör jag ju naturligtvis inte. Jag går till bilen och åker hem.

Ung, yngre, yngst..

Maken och Robert kom hem från sin Rockbåt igår. Glada och lyckliga. Speciellt Robert. Hon var 21....och gotländska.

fredag, april 27, 2007

Jobbar alldeles för mycket.

Nu är det inte längre 40-timmars vecka. Det är minst 50 närmare 60. Och som jag ser det finns det inget slut. Det är typ 50-60 hela tiden. Borde tänkt på det när jag sa.
- Visst kan jag det SIDA-projektet också. (Tänkte inte på att kvinnan som haft projektet hade en heltidstjänst.) Nu är det väldigt svårt att få ihop mina 40 timmar och hennes också!
Dags att prata löneförhöjning. Chefen here I come. Och jag är så fucking worth mer i lön! Jobbar faktiskt så att jag snart går sönder. Och på söndag är det Siljarocken med galsen. Superduperbästisen och sex till. Liten syster fick tyvärr hugg i England i sista minuten. Kul för Liten Syster. Men jag kommer att sakna henne!!

lördag, april 21, 2007

Middag

ToneTuck har bjudit till fest. Det bidde ingen fest. Det bidde en tumme. En parmiddag för fyra par. Det ska hur som helst bli jättetrevligt.

ToneTucks mamma och liten mor var gravida med oss samtidigt och var grannar i den då nya förorten Farsta. Så ToneTuck och jag har hängt länge. Många skratt genom åren. Vi hängde på dagis, på kom och lek, hos dagmamma Alice, på gården i Farsta Centrum. Vi gick 1:an -9:an ihop (nästan förutom mina avstickare solstickegården 3;an, fosterhem 9;an.

Vi har hängt länge. Nu träffas vi när det är bokklubb. Jag är gudmor åt ToneTucks yngste son Tom. Den uppgiften sköter jag inte med bravur, jag sköter den inte alls faktiskt. Illa.

Hur som helst ikväll äter vi middag hos ToneTuck. Ska bli trevligt.
Nu har jag städat klart och ska ut och springa. (Istället för gymet)

Städa....

Lars Winnerbäcks Stort Liv - hjälper mig genom denna trauma förmiddag. Jag ska aldrig mer städa en lördag.
Jag har röjt ena badrummet. 17 rostiga rakhyvlar i badrumshängaren. Ni fattar hur vi har det....
Behöver typ 30 lördagsförmiddagar. Men det skiter jag i. Jag ska på hälsohem i stället. Ja det ska jag.

Tre miljoner vuxenpoäng

Sonen på hockeyträning
Maken och dotter städar på golfbanan!!!! kl.9. en lördag morgon.

Själv är jag på väg till gymet, men jag ser mig omkring och inser att det ser ut som om vi haft inbrott. Det är så rörigt, stökigt, smetigt och skit överallt. Ändå är ju Jorek här varannan vecka. Jag fattar inte vad vi gör. Eller är det kanske vad vi inte gör som är problemet här.

Mina förnäravarande väldigt röriga tankar kräver lugn och harmoni. Jag måste alltså städa. JAG! Detta är trauma. Städa en lördag kl.09.30 är så mycket vuxenpoäng att man nästan måste skjuta sig själv. Jag som skulle få tvättbräda och stenhård stjärt på gymet. Jag måste städa. Nu ska jag städa. Okej jag tar sats. Men vafan börjar man?..

fredag, april 20, 2007

Far goes abroad

Far goes to Spain. Till Spanien på lördag. Jag vet inte. Håller mina tummar att inte Sangrian lockar. Eller Campari juicen. Eller San Miguelen. Jag menar det finns mycket gott för en sådan far.

torsdag, april 19, 2007

Så bra!

Barnen har dammat av liten mors glassmaskin. Det surrar och snurrar i köket. Ooops vad blev det...
4 barn åker moppe till affären för att köpa grädde, dajm och ägg. Mitt förslag på ananassorbet röstades kvickt ner. Jag tror dom kommer att drabbas av fetthjärna.

Dagens komplimang till mig:
En manlig kollega: Maja, dina ben ser ut att gå ända upp till himlen när du har dom där skorna på!
(Dubbel glädje då min äldre syster alltid kallat mig taxen pga mina korta ben! Under en period ringde hon alltid när det var en tecknad kvinna på tv och sa spring och titta, spring och titta, du är på tv. Den tecknade kvinnan hade 90% överkropp. Inte konstigt att vi har sporadisk kontakt idag :)

Informerade maken om komplimangen när vi satt i bilen hem.
Makens kommentar:
Sa du sanningen? Att de slutar vid skrutten! *blir trött*

Aint no sunshine

tisdag, april 17, 2007

Curlingbarn

Dotter skjutsar mig till gymet på sin moppe. Sonen hämtar på sin moppe.
Han säger - jag tog med vantar till dig.
Det är kärlek!
Jag tror minsann jag har curlingbarn. I like.

måndag, april 16, 2007

Har precis sprungit en halvmil. Urskönt. I linne kl. 21.00. I like. (Jag hade byxor också). Jag var inte ensam i spåret. 4 miljarder grodor befann sig på samma ställe. 4 miljarder kåta grodor. Grodorna är lite förvirrade när de parar sig. 1 stor groda släpar sig fram med 1,2 eller till och med 3 små grodor på sig. Som feta berg tornar de upp sig i spåret. Inte mysigt att trampa på pippande grodor. So not nice at all. Det blir lite som Psycho. Verkligen så skitäckligt med pippande grodor överallt.
Men jag har precis sprungit en halvmil.
Fredag
Middag med liten syster. Alltid lika trevligt. Dotter på golfläger på Gotland och make + son på hockeycup i Nyköping. Jag blev över och det gjorde ingenting. Moppefärd hem på kvällen då vinet inte tillät något annat. Jag i jättefin hjälm med flames. So not me!

Lördag
Dammade av bikinin. Placerade mig själv i en solstol hos syster. Stannade i stolen i 5 timmar. Resultat - totalt bränd på framsidan. En djävla massa fräknar. Totalt vit bakdel. Inte snyggt när jag krängde på mig mitt helternecklinne för att lyssna på Lena Ph. Vi passerade Sturehof först för att hinna dricka lite champagne med Skrot-Nina. Tack Nina.
I paus fick vi mer champagne vilket resulterade i att vi sjöng karaoke i mik på konserten. Vi tyckte att vi var jättebra. Bara vi tror jag. Senare bevistade vi Kvarnen i några timmar. Bajen hade spelat så det var många trevliga där. Halvfyra åt vi tunnbrödrulle med räksallad. (Varav jag hittade hälften på min kappa i morse när jag skulle gå till jobbet. Snyggt och moget!)

Söndag
Solning, försök till att jämna ut den totalt vita bakdelen, alltså inte stjärten, utan bakkroppen. Gick sådär. Robert kom på middag. Jag somnade på soffan och försökte låtsas som jag var pigg. Gick inte bra. Dotter kom hem från Gotland. Lika rosa som jag. Sonen kom hem från Nyköping inget rosa alls!

Måndag
Sol. Lycka. Introducerade en ny kollega som jag blivit fadder åt. Stackars kollega. Har så mycket att göra att jag faktiskt har svårt att vara trevlig. Och det är ju jobbigt när jag kan ha svårt med trevligheten i normala fall. Jag brukar säga att den inte alltid kommer naturligt för mig. Jag måste liksom jobba på den. Möte med ca 60 personer. Klimatneutrala företag. Intressant. Bra möte.
Finns mycket att göra på just den fronten.

Tittat på hälsohem. Behöver en hälsoweekend efter den här weekenden. Försöker få med liten syster. Annars får jag åka själv. Kan faktiskt vara berikande för mig tror jag. Att vara lite själv alltså.

torsdag, april 12, 2007

Ray Ban

Jag har dammat av mina Pilot RayBan - Fantasy. Såååå snygga. -89? Jag é skitsnygg..
Å måste ila ut på landet och hämta mina svarta RayBan - Wayfarer. -92? Då kommer jag gå i spinn i nostalginästet.

Hur var deras slogan - "A man is not a man without his RayBan" I like.

Det är en ynnest att vara så gammal så man inte behöver köpa dem igen. (Jag har dem redan!!). Å jag e såååå snygg idom. (Yea right!)

Motflyt och uppförsbacke

Jag läser mina böcker.
Hur bli lycklig. Hur bli tillfreds. Ordning och reda. Sköt din kropp.
Och ändå gör det ont inne i. När går de bort? Hur går det bort?
Det låter som jag är värsta "borderlinen". Och så mycket inte jag. Jag är en glad skit. Men just nu är det lite uppförsbacke. Det är lite mycket släpa och dra för att finnas till bara.

Snart, snart är det nog medlut. Då djävlar ska jag åka...

Orup och Lena Ph på lördag. Med liten syster. Och middag med pappsen innan. Kanske lite lut ändå...

Harare

Han mailar. Sänd mig dollar via Western Union. Jag kommer inte ur landet annars.
Inte lätt att få iväg dollar till Harare, Zimbabwe. Irrar på stan, då detta måste ske via ombud. Till zimbabwe kan kan man inte "internetta" pengar. Nu håller jag mina tummar att dollarna kommer fram och Stephen kommer iväg.

Igen - tänk att bo i ett land som ingen vill ha att göra med. Annorlunda.

onsdag, april 11, 2007

Sverige är bra

Halvsju är taxin framkörd. (Så skulle det vara varje morgon). En kvart senare är jag på jobbet. Arrar frukostmöte om ledarskap. Allt går bra förutom att kollegans bärbara stimmar lite. Den funkade , men stimmade lite.Vi tar min och kallar samtidigt på tekniker. Företaget har outsoursat IT-driften. IT-teknikern som kom hade max IQ 12. Vi var glada att han kunde hålla sin egen avföring. Ingen hjälp, så vi körde på min. Fungerade bra och det blev ett bra möte.

Efter mötet skulle teknikern försöka få igång datorn.
- Måste nog ladda ner lite nya drivrutiner. (Min kollega protesterade och meddelade att hon hade urmycket och behövde sin dator omgående). Vips har teknikern laddat ner en ny drivrutin och dödat hela datorn! Min kollega höll på att börja gråta.

Skitbra med outsourcing....

Arrar ett seminarie Sydafrika. Tricky. Flera deltagare får inte visum. Flera deltagare har så rörigt i sina egna hemländer (krig, politiskt förtryck) att de i sista stund måste tacka nej. Gillar lugna fina Svedala. Dock inte tekniker med IQ 12.

tisdag, april 10, 2007

Vi ska slå oss lyckliga

Dotter tränat thaiboxning. Raka slag, sneda slag, armbågsslag. Sparka och knäa. Dotter vill börja boxas. Så det ska vi testa nu. Boxning. Looking forward to. Bort med alla inre aggressioner.
Så boxning here we come. The proud women of this family.

måndag, april 09, 2007

Det här blir nog bra

Tre dagar i rad har pappa och jag ätit middag ihop. Han bara är. Smälter liksom in. Känner av tror jag. Tycker om honom mer och mer. Han har varit nykter sedan oktober.

- Jag har lagt det bakom mig - säger han.

Jag undrar varför han drack i 48 år! Mer eller mindre påverkad i 48 år. Han är riktigt trevlig när han är nykter. Jag behöver inte trippa på tå. Eller avleda eller uppmuntra. Jag kan bara vara i hans närhet och det är riktigt uthärdligt. Tycker om min pappa. Tror jag, lite bräckligt är det. Men en bra magkänsla. Det här blir bra. Vi pratar överkast, hållbarhet på ägg, TV-apparater.. Overkligt. Men mysigt.
Nu blev jag tvungen att lägga in lite glada bilder. Det snöar fortfarande.
Lite party


Lite SiljaRock 06

Några systrar


Lite mer SiljaRock 06
Lite sen SiljaRock 06
Värme

Det snöar. Sug på den. Det snöar.
Det är i såna här ögonblick jag är helt övertygad om att jag är född i fel land. Värme. När jag blir äldre och skrynkligare ska jag bo i södra Spanien. Eller Grekland. Då ska min kropp få värme. Å andra sidan när jag blir äldre och skrynkligare har klimatförändringarna gjort så att Nacka goes södra Spain.

Jämlikhet

- Vad har ni egentligen för jämlikhet här? frågar min 16-åriga gudson
- Du står i köket och alla män står ute vid grillen med en öl i handen?

Sen ler han och släntrar ut till männen...
Glad att våra ungdomar är så kloka.

Att han sedan inte reflekterat över vad vi faktiskt har för fördelning i vår familj är en annan sak. Maken gör 90% och jag resten. Tog inte upp det till diskussion. Why väcka den björn som, om inte sover, i varje fall slumrar.
Gjorde frukost åt maken i morse, då trodde maken att jag träffat en annan. :)

söndag, april 08, 2007

Jag är rik

Och så ringde jag pappa. Han sa klart jag kommer. Och så ringde jag superduperbästisen. Hon sa klart jag kommer. Så nu har jag samlat alla jag älskar. Vi ska grilla och jag känner mig rik. Rik på kärlek och vänner.
Å skitsamma om maten inte räcker. Då får vi komplettera med flingor och mjölk.

Det går bra nu..

Och nu när huset för en gång skull är städat kör vi en repris. Inte påskmat, idag grillar vi. Med haloomi och pinjenötter och till det ett gott rött vin. Liten syster med familj och Robert med familj kommer över. Tycker om att vara nära dem.

En sväng med övningskörande dottern till Sickla. Köpte mig lite lycka. Fina skor. Fina trosor, maken log. Fin brun bikini. (Dotter och jag ska parta på bikinin. Glad att hon har samma smak.)

Har suttit på baksidan av huset i solen med en Corona/lime handen. Vad livet är lätt ibland.. Just nu är det höga berg och djupa dalar. Har svårt att hänga med i livets svängningar. Får nog bara go with the flow and ride with the tide. Och faktiskt se vart det för mig. Det är både spännande och skrämmande.

Solen läker

Fantastisk morgon. Sol och ledigt. Ska ta en lång promenad vid vattnet och låta solen gödsla mina fräknar. Winnerbäck i öronen. Kan inte bli mycket bättre.
Det blir en bra dag. Och det blir bra längre fram också.

lördag, april 07, 2007

Och jag är inte helt fel heller

Och jag tycker om mig själv. Är faktiskt ganska okej.

Svärmor sa i förtroende på påskmiddagen.
- Vet han hur snygg fru han har? Man drunknar i dina ögon och din kropp är helt fantastisk! Han (min man) börjar bli krum. Typ gubbe. Han måste göra något åt sig själv... sa hon om sin son...

Jag tappade hakan och tog ett glas vin till.... Titttade mig i spegeln och konstaterade att hon inte hade fetfel. Hi hi...

Älskar min man!!

Robert - you are so worth it!

Robert, bästa vännen dejtar igen.
Hon är 25. Jag säger vad ska vi prata om? Jag är 20 år äldre. Han säger hon har spänt skinn. Jag skrattar. Och är glad att Robert är glad. You are so worth it. You go, Robert. Go for it. Jag lovar jag ska vara supertrevlig när jag träffar din kärlek. Tar dig i min famn och tycker alltid om dig. No matter what. Du är min bästa vän...

Superduperbästisen

Det gick bra. 15 nära på påskbrunsch. Alla blev mätta. Inga djupa diskussioner. När jag tänker efter är det kanske det som är felet. Vi diskuterar aldrig någonting. Känslor, tillstånd eller nå´t. Vi bara är och äter och är artiga och trevliga. Inga direkta happenings. Fast skönt ändå om man inte är riktigt redo att börja gräva. Snart kanske..

Pratade med superduperbästisen som ska dejta Johan från Hemmesta. Efter många om och men? Hur svårt är det och hur allvarligt ska man ta livet? Inte alls allvarligt efter mitt sätt att se det. Lev nu för imorgon kan det vara alldeles för sent. You go girl! Skottpeng på Johan om han gör dig minsta illa..... Vi är många som plockar fram vår Luger..... Vi är många som tycker om Superduperbästisen.

Som Helen sa, man är tvungen att skjuta Superduperbästisen om man ska få sig nå´t på Dippan....

Kramar om dig hårt!

Julen varar intill påska

Riset på plats. Laxen färdig. Snart kommer påskgästerna så jag tar ner julkransen på dörren. Tänk vad högtiderna går i varandra.....

Påsk

15 personer på påskbrunch. Ingen mat, inget ris och huset ser ut som slaget vid Lützen. Men det kommer blir skitbra.
Ska ila till affären. Dottern får baka morotskaka. Sonen får dammsuga. (För hans del är det det eller blir skjuten och styckmördad efter en major, major konflikt igår). Fortfarande matt...
Slänger in en lax i ugnen med pesto och parmesan. Sill och ägg innan. Å kallt chablis sen är påsken här wether you like it or not.

Nu ska jag in i duschen och måste hela tiden som ett mantra rabbla - Raka BÅDA benen.

Solen skiner och då är allt lite lättare.

Lycklig

Allt jag vill är att vara någorlunda lycklig. Är det pretto kanske? Eller för mycket begärt?
Alla har ansvar för sin egen lycka. Det innebär alltså att jag måste ta mitt ansvar. Det ska jag göra när jag vet vad som gör mig lycklig.

torsdag, april 05, 2007

Kretslopp

MysMary tog bort 5 liter. Och bästa bästa bästa vännen lade in 350. Kretslopp? Hållbar utveckling? Jag vet inte jag.
Typ dela med sig eller byta.
Å dottern frågade -Ska jag lägga in? Å jag nästan dog av smärta. Jag har försökt förmedla något annat.

Sonen from hell :)

Var på J igår under middagen säger
Sonen leende: Jag har det så jobbigt!
Jag: Har du, hur då?
Sonen: Jag är omgiven av idioter!

Jag : :O

Like

Gå in å lyssna. Dunka mig gul å blå. Like.

http://allears.se/MyPage.aspx?name=Frida

onsdag, april 04, 2007

MysMary

När jag är med er känner jag mig alltid så tjock - men när jag är med mitt andra gäng känner jag mig smal - sa MysMary.
Nu är Mys-Mary fettsugen och det gick bra......

(MysMary som blev riktigt upprörd på afterskin när hon upptäckte att det var mellanöl hon drack och inte starköl!!)

Tycker om MysMary.

Den glada MC-polisen

En motorcykelpolis handlar på sushirestaurangen på hörnet Fleminggatan/Pipersgatan. Vi ler alltid (alltid, vi har sett varandra två ggr) mot varandra som om vi känner varandra. Märkligt. Men det är trevligt.

Liten mor

Jag ringer hem till pappa och hoppas han inte ska svara.
När telefonsvararen går igång hör jag liten mor meddela att dom inte är hemma. Då känns hon nära. Jag vill vara nära.

Grim

Vi går ut en gång om dagen med Grim - vår Gudhund för Robert är i Åre. Grim är stor. Jättestor. Irländsk Varghund är stort. Å Grim är stark. Det är som en djävla brottningsmatch. Varje gång. Och bajspåsarna är typ som svarta sopsäckar. Inte fräscht.

Det får bli en Jack Russel om det blir nåt.

tisdag, april 03, 2007

Så där vuxet - not

Maken fyllde år idag. Och jag var på frigörande andning och grät. Imorgon fyller dotter 17 år. Har beställt bord på J. Dotter, måg, lillebror, make och jag. Ska bli mysigt. Känns vuxet. Jag menar att säga måg....
Och så ska jag bjuda in till påskmiddag. Å så tänker på liten syster. Å så tänker jag på Åre och så är jag inte vuxen längre....

Och så har Roger kommit hem från Thailand. Och han blev enligt S:t Göran avgiftad på 24 timmar, hur nu det är möjligt? Det måste vara teoretiskt omöjligt att 18 månaders konstant intag av alkohol går ut kroppen på 24 timmar. Det klarar man ju inte ens efter 4 dgr i Åre!!

måndag, april 02, 2007

Åre

Poppade in till Åre torsdag. Precis lagom till Afterskin. Utomhus. Så rätt. Sen var det skratt till söndagen. Så mycket skratt, så lätt och så förbannat roligt. Sliten, så sliten. Men nyskrubbad kropp och ansiktsmaskad. Botox-Bea var kvar i göteborg så det blev inga släta pannor. Men vi är åtta väldigt glada kvinnor.

Julle-bull och Petra intog bardisken och stod sedan på den hela helgen och dansade. Vackert.
Julle-bull i sina tajta short och nätstrumpor. I sin lilla röda bolero som Mys-Mary frågade om Julle-bull sytt själv.

Det var ryssfester (med chack och vodka) och bröstrakning på afterskin. Det åktes ledstång med blåmärken som resultat.

Så nu laddar vi för Silja-Rocken.

Maken åker 3 dgr innan på Rockfesten med Viking.